Lyckorus

Senaste tiden har jag rannsakat mig själv så mycket i ridningen. För att inte gå för djupt i tankarna så håller jag mig lite på ytan. Jag är en sån som tycker att man kan lära sig av sina misstag. För misstag gör vi, dem måste vi göra. Men att gång på gång prova samma sak men förvänta sig nya resultat är ju ingen melodi. Jag har ägnat sommaren åt att städa upp i min ridning. Konsekvent, rättvis ridning. Smart ridning. Rida med huvudet. Jag har jobbat med det mentala hos både mig och min häst. Jag har löst knutar i hans huvud, för de finns inte i hans kropp. Det har varit annorlunda och spännande, men nu har jag lärt mig viktiga läxor. 

När sinnena är öppna och glada så flödar kommunikationen. Igår upplevde jag den hittills bästa ridkänslan någonsin på min häst. Jag värmer upp på ett annat sätt, allt för hans huvuds skull. Efter värmningen kände jag redan i galoppen att något häftigt var på gång. Galoppen var uppe och mjuk, bytena var lugna. När jag tog lite trav hade hela hästen en egen ram, som jag fick åka med på. Han höll ihop sig själv, med så fantastisk mjuk kontakt, stängd lugn mun och jag kände hur han tog i och takten behölls oavsett tempo. Kunde rida lite mindre trav men lika mycket arbete bakifrån. Kände hur han lyfte mig varje steg och vi satt ihop, back to back så att säga. Det har jag upplevt förut också, men inte på detta sätt när han skötte allt själv. Jag har alltid fått hjälpa, in där, stöd där, lite skänkel där. Nu var det som att balansen och styrkan att hålla sin helt egna kropp fanns. Manken högsta punkt, när jag sänkte en häl och tittade inåt böjde han sig mjukt. Jag tittade på mamma och sa: Han är fiiin! 

Så banala saker jag har ändrat på, låter så töntigt om jag ska rada upp dem men dem har verkligen gjort skillnaden. Han vill arbeta för mig, han vill göra det jag ber om för jag väntar på rätt läge. Just nu är ridningen rolig och fantastisk varje dag, och tävlingssuget draaaar i mig.
 
#1 - - Lina :

Jag vill gärna att du går in på djupet så jag får nörda ner mig i ditt tänk :D vad har du ändrat på genom sommaren? Älskar att få tips och andra synvinklar. Framförallt eftersom jag fortfarande är ute efter något som håller min häst positiv i det långa loppet.

Svar: Du är som mig! :) Skriv ett mail elinhaglof@live.se så skriver vi lite :)
Elin Haglöf