Ridhuspass

Idag har vi varit till ridhuset äntligen! Senaste dagarna har det varit fruset i backen så vi har bara kunnat skritta och trava. Vi båda var så glada att få röra ordentligt på oss! Molle var faktiskt jättefin från start, avslappnad och så positiv. Värmde upp med lång form i trav och galopp innan vi jobbade med galoppen, öppnor längs långsidorna och lite "sladd"hörn där jag ber han akta sig mycket för innerskänkeln och låter honom sladda lite utåt för att sen fånga upp han på långsidan. Ber jag honom att komma direkt pangpang mellan innerskänkeln och ytter så tycker han att jag kräver för mycket för snabbt. Så att plocka ihop får komma lite senare, glad och positiv först. 

Sedan gick jag över till att rida både öppna och förvänd galopp, göra några byten för att se att han var med mig och efter skrittpaus joggade jag bara runt i skittrav och red öppnor och slutor. Han var så glad att få jobba! Kändes så så fin som sagt. Efter lite trav så testade vi lite tramp med hjälp av mamma från marken. Oh la la, något har hänt här. Ur det så vill jag trava liten kvick trav, jag orkar inte sitta i den stora traven med min lilla bula så det är bra att jag får träna på det han har svårt för. Jag är också mer noga, han måste svara här och nu för jag är latare som gravid haha!

Är så glad för dagens pass, det gav mig massor med energi som jag behövde denna gråa dag! Så sjukt tacksam för mina fina hästar, familj och nära kära. 
 
 
 
Igår red jag en sväng ute i skogen, det var kolsvart men jag har pannlampa. Han kändes fin då också, jag klättrade lite och sedan travade jag kravlöst på grusvägen. Jag tror helt klart att det är variationen på både plats och intensitet i passen som gör att han ställer upp så mycket och vill så mycket. Han känns full av självförtroende och den känslan är ovärderlig.