Underbar känsla

Fortsatte igår där vi var i onsdags. Men denna gången på ridbanan, första gången denna vinter som ridbanan gick att använda, så underbart! Började med traven och jobbade lite tempoväxlingar, hittade den takt han har mest balans i och därifrån ändra och spela med tempot.

Gick över till galoppen där jag började göra kvickare ändringar, red några av dem bästa övningarna jag vet med sluta in mot mitten sedan bryta linjen och rida skänkelvikning tillbaka och hinna in igen i sluta o.s.v flera gånger längs långsidan. Sedan sluta ut till spåret, halt, ryggning, fram i nästa galopp m.m. Mycket bra övningar för att få hästen mellan hjälperna och uppmärksam på mig som ryttare.

Traven tog jag efter galoppen och jobbade upp fintraven med övergångar i öppna. Jag är noga med att vi ska starta bakifrån, inte gå iväg med ett stort steg utan trampa upp traven med en kvickare steg från bakbenen. Det är sån skillnad i hur vi förvaltar energin mellan de olika sätten. Fokus på mig själv att titta rakt framför mig, hålla handen ihop och framför manken, så får jag så mycket gratis. Ibland fastnar jag i att räkna manstrån på Molle och fokus blir på fel sak, samt att min position inte hjälper snarare stjälper!

Är så nöjd, speciellt med skolorna som var så stabila och bäriga i den fina traven, där vi var kvicka. Längtar så tills vi kommer igång med tätare träningar igen!