Tacksam

Många vet att jag jobbar jäkligt hårt när jag vill något, och tycker vi har kommit långt redan med "hästdelen" på gården. Jag ville bara klargöra att jag får otroligt mycket hjälp! Vi hade kompisar här som hjälpte oss slå ner stolpen, jag hann inte ens hjälpa till med en enda stolpe då jag jobbade lör-sön men det löste dem så fint ändå alla som var med.

Sen kom det 2 bönder i byn och hjälpte mig med ridplanen, hos oss är det något slags lyxproblem för det är vad man kallar sandjord i våran mark. Så det finns liksom ingen jord, det är små finkornig sand som på en strand och jag försöker nu sladda regelbundet för att det ska sätta sig mera och kommer lägga på salt och stenmjöl för att det ska binda sig mera. Det spelar ingen roll hur djupt man gräver så ser det likadant ut flera meter ner. Både bra och dåligt i några avseenden men vi ska använda det till vår fördel och det gör mig inget om jag får sladda lite oftare. Problemet såhär i början är bara att vi inte äger några maskiner ännu. En traktor och fyrhjuling hade såklart underlättat. Men nu sladdar vi med mammas bil.

 


Runt ridbanan kommer vi ha telefonstolpar som "staket", med blommor vid bokstäverna och öppningar på båda kortsidorna så att man enkelt kan skritta ut i skogen. Får man en vildhäst på inridning så kommer jag ha ett färdigt staket att rulla ut med band och plaststolp så får man göra en rundkorall på ridbanan, jag tycker det är bra att dem har begränsat med utrymme i början så dem lär sig styrning och gas/broms innan jag rider på full bana.

Flera i familjen har hjälpt till att rensa ladan på skräp och bråte som legat i flera decennier. I vår lada köpte man mjölk för 100 år sedan, lite häftigt att våra hästar står i den del just nu som korna stod i där man fick lämna sina flaskor. Om vi inte hade fått rensat i ladan hade vi inte kunnat regla stallväggarna, så det är jag så sjukt tacksam över alla tusentals steg ni har tagit och träningsvärk ni fått i armarna. Vi är snart i hamn! 

Det som väntar i riktiga stallet är:
- Pappa och min bror reglar klart sista delen i stallet
- Där det ska vara boxvägg ska det skruvas upp plankvägg först
- Ovanpå planken ska det sedan sättas lantbruksskiva
- OSB skiva där det inte är boxvägg
- Sedan gjuter vi nytt golv!
- Boxar ställs upp!

När jag radar upp det så ser jag själv att det ser ut som mycket, men jag vet att det inte är så lång arbetstid på det. Känns verkligen bra och vi ligger i fas. Hästarna får ha lite sommarlov och stå i lösdriften under tiden, där har dem verkligen stora boxar och verkar trivas, vi hör ingenting från dem, och dem står och kliar varandra över boxkanten. Den sociala kontakten de får med den öppna inredningen är guld just nu när dem bara är 2.
Just nu ett par dagar blir det longering då jag inte kommer i skor, hoppas verkligen att foten läker snabbt, tackar för det lite mildare vädret just nu.

I veckan kommer också går gödselcontainer! Så skönt att ha allting på plats.

Hoppas ni uppskattar att jag skriver lite om gården och så här.