Händelserik söndag

Igår var det en spännande dag! Fortsatt 30 grader varmt och vi har jobbat på i hög fart på gården, packade ur och in alla hästsaker. HUR kan jag ha så mycket saker? Och jag köpte 2 nya vintertäcken till grabbarna i förrgår. Det var faktiskt riktigt drygt att sortera och packa in, blev frustrerad på alla saker men samtidigt så går det ju lite grejer om man inte t ex har tvättmaskin i stallet.

På eftermiddagen hände en liten olycka när jag stod i hagen med hästarna. Molle stod bredvid mig men tvärvände för något, vet inte vad. I vändningen lyckades han skvätta sin hov mot min fotknöl, där jag såklart, hmmrf, stod i gympaskor. Det gjorde så ont så jag trodde han hade spräckt fotknölen! Tuppade nästan av pga smärtan men krälade mig ut ur hagen och mamma och moster hällde kallvatten på foten som växte av svullnaden rakt framför mina ögon. Blev så illamående av tanken att benet skulle vara av så jag bad om hjälp att resa mig upp för att gå på det. Och ja, det gick att stå och gå så jag haltade mig in till huset och rafsade ihop lite grejer. Allt blod hade rusat ner till foten så jag började tappa syn och hörsel, sen körde vi till akuten. Med foten i en hink med vatten. 

Jag vet att jag är stenhård. Inget var av, skelettmässigt, och jag fick åka hem med omslag och linda. Att jag klarade det här så bra är bara att vara tacksam för! Nu har jag sagt till alla att vatten fyller vi till kanten kvällen innan, sen får ingen vara i hagarna med hästarna. Att det ska behöva hända något sånt här för att man ska återgå till 100% säkerhetstänk! Pinsamt ju. Är man dum i huvudet får kroppen lida?


Jag tackar de högre makterna att min fot sitter kvar!