Stallbygge

Har inte riktigt haft tid att sätta mig ner vid datorn! Men här kommer en snabb genomgång:
Bygget av stallet var inte riktigt så enkelt som jag, optimisten, trodde från början. Eftersom golvet inte är exakt rakt så behövde första raden med skalblock muras på plats. Fick åka och byta bruk och göra om planen helt. Eftersom det är otroligt viktigt att det blir rakt så de andra raderna med murblock blir raka så tog det hela två dagar. Sen har alla jobbat på sina vanliga jobb och först nu efter att jag kommit hem från Ponny SM i Gävle kunde vi börja med att mura upp de andra raderna. Nu äntligen ser man framstegen och det går att ta på mer när väggarna växer upp.
Imorgon blir alla väggar klara så ska jag putsa allt och sedan målas det vitt. Fräscht! Dörrarna kommer bli grå med silverbeslag, sen tänkte jag ha svarta emaljskyltar med hästarnas namn. 

Så vad har vi sysslat med?

Pappa och jag tog ner en av de 3 skjutportarn som ska väck. Tur pappa är både ett matematiskt geni och otroligt påhittig på samma gång, allting löser sig liksom.
 

Tjoho, den här utsikten har jag längtat till! Efter stallet är klart ska komposthögen grävas bort, gräset ska grävas ur och en grusgång ska gå rakt fram till ridbanan sen vidare framför hagarna.


Dörrarna in till stallet, har ingen bättre bild just nu. Här ska det upp nya fasadplankor ovanför sen blir det väl någon slags ram runtom på utsidan.


Grabbarna ser över betongen så blandningen blir rätt.


Kortsidans boxar murade och klara! Armeringsjärn är förankrade i bottenplattan och sedan staplas blocken ovanpå med vertikal armering emellan. Man staplar 2 rader block sedan fyller man dessa med betong som ska vibras och sedan armerar man och staplar ytterligare 2 rader sen gör man om det o.s.v. Fronterna är 140cm mur och kommer få en stenkant så den slutar kring 150cm i höjd. Mellan hästarna är det 180cm i block men i slutändan blir dem då 190cm. Som ni ser, vårt stall blir ett kallstall. 


Snyggt! Det hela avslutas med att putsen läggs på så att skarvarna inte syns och det får en lite mer riven yta, sedan målas det vitt med putsfärg. Längtar så tills Molle står där och kikar ut på oss!