Bygget fortsätter

När murningen var klar kan ni gissa att vi var ömma och möra i kroppen av allt lyftande. Som jag kanske tidigare nämnt väger varje block 19kg! Men det hindrade inte mig från att börja putsa stallet. Jag gjorde ena halvan ensam där jag blandade bruk i baljan, putsade, blandade nytt och putsade. Om det inte räckte med att det är ett ganska tungt jobb så är det också påfrestande på rygg, ben, rumpa, armar. Och man sliter bort all hud på händerna! Det fina murbruket i putsen slipar liksom bort all hud så jag har flera köttsår längs fingrarna. Dag 2 var Oskar hemma och hjälpte mig blanda så jag bara kunde putsa. Det gick mycket fortare men jag har varit såå orolig att jag ska råka dra ryggen och bli sängliggandes. Så igår när jag skulle sova viskade jag till min hjärna: snälla kropp vila ut inatt så lovar jag att inte sätta dig i jobb imorgon.... pyttsan. ;)

Idag efter all putsning m.m var klart har jag monterat fönster! Blev så bra, vilken enkel ljuskälla. Det ska upp 4 fönster till, det får jag ta en annan dag. Vi har också reglat klart och satt upp sista skivorna som saknades längs väggarna just där fönstret skulle vara. Tänk att man kan sånt också, är bara att testa sig fram lite. 

Fick ny energi av regnet och dem kalla 22 graderna så nu är jag väldigt laddad för att grundmåla väggarna imorgon! Vi gör klart allt tills de putsade väggarna är redo att målas: nästa fredag-lördag tidigast. Då jäklar! Det blir väl dörrar gjorda i veckan också om jag har tur. Tur, tid menar jag. Det man vill ha får man jobba för!

Nu ska jag gå ut och rida, men ni kan väl kika på bilderna sålänge.
Blir galler över såklart.


Spröjs och sedan en vit ram runt fönstren och en blomlåda.


Stenkant på frontväggarna.


Bred stallgång, rivit bort tjärpappen sen gjutningen och gjort klart för första lagret färg imorgon. Kommer bli sååå stor skillnad när den fula träfärgen försvinner!

Ovanför bägge portarna kommer vi att ha liggande fönster. Det kommer ge enormt ljusinsläpp och med vita väggar överallt kommer stallet kännas lätt, ljust och luftigt med den höga takhöjden. På den stora stallgången på bilden häruppe kommer det vara värmelampor monterande så att man mitt i vintern kan ta av och rykta hästarna ordentligt då det kommer vara kallstall. Det blir lyxigt för både häst och människa att stå i dem lamporna! Sadelkammaren bygger vi inte i år men den blir stor och in genom hålet till höger i bild.
Som tur är (vi har mycket tur) hade förra ägarna ett isolerat rum i ladan med lampa och element där jag kommer ha sadelkammaren sålänge. Det känns så skönt att inte behöva tänka på det!