Premiär på utebanan

Molle och Engla gjorde en jättebra träning för Marie idag! Det var så kul att se Molle med en annan ryttare, och se hur gott han mådde av det. Att vara kung och kunna lära sin ryttare istället för tvärtom, ni förstår hur jag menar. Imorgon får jag äntligen ta en tur i skogen när vi är lediga, så fortsätter vi träna på under veckan. Jag råkade komma med på tävling till helgen, hade det inte varit för att Storvik är både min och Molles bästa, absoluta favorittävlingsplats så hade jag avanmält då vi ska städa ur gården/ladan då men nu får jag göra en avvikare och åka på tävling. Det känns så bra att göra årets första start där, speciellt när jag legat i och kört Molle till olika ridhus nu ett tag. Och damma av fracken känns bara så härligt. Det behöver vi!

Neo fick besöka utebanan, kanske för första gången i sitt liv? Efter två vilodagar då jag inte varit 100 frisk så gjorde vi ute-debut. Jag tror att dem har haft lite skyddad verkstad kring Neo då han är känslig och visar sadeltvång vid spänning, och därav hållt sig i ridhus och ensamma för att undvika ljud och störelsemoment. Min teori är att utsätta han för ännu mera, så att dem meddetsamma lär sig att tänka och komma tillbaka till mig. En häst som är spänd har ingen ursäkt att inte följa sin ledares gränser, och jag tror många är rädda och daltar med dessa hästar istället för att hålla på reglerna. Då lär man hästen att ta fram det beteendet för att få "som de vill", dem lär sig så snabbt dessa djur! Så viktigt att ha klart för sig hur man vill bemöta hästens olika beteenden innan man hanterar dem. Så jag väljer att göra honom bomb-proof, mina hästar ska klara av att ridas ut och gå i vatten, gå med andra hästar och ändå kunna uppföra sig.

Och efter några små spänningar släppte han igenom bara av att jag väntade ut honom och följde samma rutiner som vanligt, och när han slappnar av kan jag komma om med benen och få honom framför mig, wow vilken känsla han ger. Så mycket power i den där kroppen! Längtar till den dagen jag kan få full ridbarhet i honom.

Sötnos!