Allting är klart

Idag skrev vi klart allting, betalade och fick nycklar till vår alldeles egna gård. Nu börjar det! Nu kommer jag börja dela med mig av bilder på vad vi ska göra och jobbet kring stall, hagar och ridbana.


Jag firar med en Emma-träning ikväll med Neo, wow så kul det ska bli! Det jobb Emma har lagt ner på mig som ryttare är otroligt, jag har en verktygslåda full av kunskap och teknik, utan henne hade Molle föralltid varit en liten gasell. Det är en häst som jag har fått lära hur han ska använda sin kropp, och det behövs även på de hästar som är byggda och avlade för dressyren, det räcker inte med ett flott steg om man vill komma vidare med samling och förändra lite mekanik. 

Att hästen ska börja vinkla sina leder är något man kan lära dem. Via övningar och med känsla för tajming. Om man inte kommer dit så kommer inte bärigheten att utvecklas, och drivning blir föralltid bara ett påskjut, i bästa fall. Men det finns inga genvägar, inga quick-fix utan man måste ta sig tid, låta det ta mycket tid. Du kan inte serveras 2 övningar och repetera dem 1 gång i veckan utan det måste genomsyra all din träning och styrkejobb. Jag kan bara tänka mig hur fin Neo blir när han lär sig vinkla sin bakdel och kan sänka den, när mekaniken går genom ryggen och fronten lyfter.

Men först ska vi väl kunna följa fyrkantsspåret åt båda håll i alla gångarter, men man måste se framåt! ;)

 
 
#1 - - Erika Pettersson:

Åh va roligt 😊
Ser fram i mot massor bilder på gården sen.