Följsam
Gäller att vara rörlig och följa med i hans rörelser hela tiden, är så roligt att vi hittat denna nivå nu. Marie uppmärksammade hur vi spelar med varandra hela tiden, kvickar upp takten, fångar kadensen, höjer steget, länger o.s.v. Allt det gör vi med halvhalter från sätet, magen som jobbar! Jag rider inte "tung" i sätet, jag måste vara fjädrande och följsam för att han ska kunna vara lätt och följsam själv. Är jag fjädrande där är resten av min kropp fjädrande, jag jobbar stenhårt på musklerna som kan stabilisera upp min bål helt och jag kan bli fri från den gamla sortens ridning (luta sig bakåt). Jag vill vara framme och vara mjuk i armar och hand så blir kontakten likadan.

Jag är så glad att vi kan träna som vanligt och vi samarbetar igen, har känts toppen ända sen vi hade semester från varann en vecka. Nu längtar jag tills min nya kandarstång kommer, har inte velat rida på kandar alls utan rider bara på träns. Kontakten är väldigt stadig och mjuk, jämn. Rider på ett annat sätt än jag tidigare gjort, aktivare och noggrannt med mycket mer kroppskontroll över mig själv och dem små konsekventa hjälperna sitter i kroppen snarare än att jag måste fundera och reagera. Puh, antar att det försvinner igen när vi ska göra tätare bytesserier och hela piruetter, men just nu är jag glad och känner mig stärkt.

Idag var vi ute och galopperade i skogen, busgalopp långt över tygeln och full fart. Vi passar på medan stigarna i skogen inte fryst alls än så länge. Mjukt och sviktande fortfarande! Han var jättepigg idag, trodde han skulle vara mer trött efter igår men han hade hunnit ladda om. Imorgon får han nog jobba lite mer igen.

Åker någon av er till Stockholm och Friends i helgen? :)