Bra träningar

Tränat både fredag och lördag på banan för Emma och Annikas vän Åsa. Så roligt och Molle känns så så fin och glad att rida! I fredags jobbade vi lite lösgjörande med lite skolor och växlingar öppna-förv sluta-sluta o.s.v. i lägre rundare form, sedan skänkelvikningar tills han var uppmjukad i hela kroppen. Vi tog sen galoppen och började med några enkla byten för att vara mer på hjälperna sedan använde vi oss av hans favoriter - galoppombyten för att han självmant ska komma med mer energi och komma ihop sig. Gjorde serier ner till varannan och några ettor. Emma säger att jag måste bli mer disciplinerad nu om jag vill rida högre klasser och bestämma mig för att jag gör t ex 3st byten i vartannat, rider ett visst antal språng rakt fram sedan igen. Så jag inte bara rider runt och lattjar för mycket och byter i det jag känner för utan bestämmer mig och har en plan. Så viktigt och riktigt!

I traven började vi att piaffa honom lite, han börjar komma in i takten även på banan men har såklart lång väg till att göra det på riktigt, men alla börjar någonstans. Travade fint efteråt och på volten fick jag kvicka till benen på samma sätt som i piaffen och han hade riktigt fin bärighet där jag bara behöver röra på bettringen för att kommunicera, känns riktigt fin.

Vi är klädda i laxrosa från Jacson Equestrian, så fint!
 
Igår kom Annika och Åsa och hjälpte mig på banan. Molle kändes fortsatt fin och vi började med att jobba lite trav och komma åt den här växlingen insida-ytter med små trix för att komma åt honom mera. I galoppen jobbade vi med att få upp magen till manken, istället för att han ska lägga magen på mina ben. Jobbade sluta-skänkelvikning där han fick kämpa på lite men gav en riktigt fin känsla några språng, i slutet fick jag så bra tips på hur jag får kvickare ben men inte rider iväg honom, det tipset håller jag på tills jag bemästrar det bättre själv och kan förklara, har aldrig förstått det riktigt men Åsa förklarade så bra så är taggad att träna på.

Idag jobbar jag men kommer skritta ut Molle i eftermiddag. Hoppas ni haft en bra midsommar!