Styrketräning

Nu är det en rätt tråkig men ändå såklart nödvändig period med Molle. Han kan saker, men vi jobbar på att öka kvaliten i grunderna vilket betyder att man typ aldrig är nöjd. Nu kan jag inte bara rida runt och pluppa runt med byten och hit och dit, utan måste ha honom på plats helt och rätt stamp i galoppen, bytet måste ske på rätt sätt, inte släppa igenom halvdant. Då blir det jobbigare tycker Molle. Man liksom "backar" gällande känslan för jag kan inte rida fram ur något som inte går genom kroppen, utan jag får hela tiden sätta han lite ihop och på plats, det är lite tungstyrt om ni förstår mig rätt. Manken upp, bakbenen in, lägre form. Piruetterna ska ske med helt lösgjord innersida, ytter ska klättra runtom inner, inte få luta sig eller hjälpa honom att fuska någonstans, och dessutom ska han gå av sig själv = ryttartajming! Puh! 

Jag tror att en dag trillar liksom styrkan på plats, nu har vi inte tävlat på länge och det är bra, jag tror att en träningsperiod som börjar bli lite tung eller tradig, bryts av helt rätt med en tävling där jag ofta märker att hästen känns bättre och lättare efter att ha kommit hemifrån en sväng. Som att den kom på att det inte var så jobbigt, utan styrkan har kommit på plats. 

Ibiza har kommit hem och vi har tränat igång henne lite försiktigt. Känns som att vi kunde repetera vårens träningar bara på några dagar, hon kommer snabbt tillbaka där vi avslutade och kan påbörja sin utbildning mot nästa steg. Framöver ska det bli lite mer kontroll och hitta samt kunna byta lite bland olika växlar i samtliga gångarter. En het dam, är så grymt roligt att ha en het häst när Molle är raka motsatsen. Jag lär mig så mycket, älskar dem båda.