Grundligt pass

Molle fick ta det lugnt i helgen, han har gått väldigt bra och mycket träning senaste tiden så i lördags och i söndags red vi ut i skogen, mest skritt, klättrade upp och ner i backar, travade litegrann men inte med något jobb av nåt slag. Väldigt mysigt och skönt, och bekvämt såklart. Så idag vi vi tillbaka lite i business. Vi åkte till grannkommunen och red på en fin utebana med dressyrstaket. Och det var väldigt nyttigt! Molle ignorerade kompisen vi hade med oss (yes!), så skönt att det där med mötesskyggheten bara kommer i faser, som jag redan visste. Är ett test från hans sida. Men hans andra sida kom fram, hans lilla lilla spänning som gör att han går in i trans och stänger mig ute. Perfekt att få möta den sidan på en annan dag än tävling! Kändes riktigt bra faktiskt då jag löste det snyggt och enkelt genom att renodla hjälperna.

Lättast för oss är att börja i galopp då rytmen är bättre än i traven, då rider jag på framåt och ser till att han svarar kvickt för min skänkel, han ska inte springa iväg från hjälpen utan han ska tänka framåt och där stämmer jag av med halvhalter för att hitta ett dragläge, där jag sedan kommer hitta alla växlarna. Men i början finns bara FRAM och TILLBAKA. När jag tar mina halvhalter vill jag få samlad galopp, när benen kommer vill jag ha ökad galopp (i tanken).

När han lyssnar på det så kommer dragläget och då kommer finliret av sig självt, därefter rider jag ett nytt tempo var 3:e galoppsprång. I vänster får jag jobba mycket med förvänd vänsteröppna där jag ställer om till vänster emellanåt för att checka av att han kommer igenom vänstersidan utan att välta. Idag fick jag verkligen till det, han blev rak! Och då kommer bägge bakbenen in under magen som två motorer, när jag då samlar så bara lyfter manken och dem vinklas ännu mer. Åh, det är så roligt! Men svårt. Men idag var jag duktig, för när vi kom fel så gick jag tillbaka till att bara kolla gas-broms och så hittar vi rätt igen. Och hö-vänsterbytena var så fina idag! Vi utvecklas! Det är den bästa känslan.

Red mycket delar ur B4:an och nu börjar skolorna sitta mer. Nu VILL jag sätta både trav och galopp-delen på samma program! Börjar få lite vinnarskalle nu. Det är inte bara kul att få delta, jag vill komma till ridning på banan och jag vill få dem poäng jag vet att vi kan få. Nu ni, vaknade tigern. 

I traven jobbade jag mest på att sänka nacken och trava genom kroppen. Galopperade av honom lång och låg, han gör det jobbet bäst i galopp. Vi avslutade allt med att skritta ut på vägen en bit och tillbaka. Mycket roligt att åka iväg och bara rida, så det inte blir så spänt och allvarligt av allt när man är iväg.