Han levererar

Molle är fortsatt fin, het och häftig att rida. Jag bara tar tyglarna och sen är vi på plats, från början. Jag kan nu börja variera formen mer som jag vill, och jag har kommit in i det nya ridsystemet, det märker jag då jag nu väljer att kvicka till för skänkeln istället för att ta i bettet när vi kommer i "otakt". Han är så mycket mer känslig för att jag helt enkelt låter honom göra jobbet och har slutat hjälpa honom, det får jag bara göra på tävling. Han är lite het, men det är precis det som han ska vara, för att det ska bli enkelt att göra svårare grejer. 

Han joggades i onsdags och igår tränade vi för Emma. Enda situationen som är kvar nu för mig att helt ta kontrollen på, det är dem där jäkla mötena med andra hästar. För nu vet också Molle att jag innehar kontrollen över alla situationer, men just då är han riktigt dum faktiskt och hittar på skit. Igår körde han katapult upp på bakbenen och iväg, snurrade runt honom med tygeln och började om, sedan var det "bra". Ridmässigt var han fantastisk, vi red direkt efter framridningen igenom B5:an som jag ska tävla på söndag. Det är bara en testversion, att hinna med så mycket och inte alltid ha hela kortsidor på sig att förbereda. Det är en väldigt bra klass att förbereda sig inför MSVA och St George. Bara jag håller i högertygeln varje vänsterbyte så kommer det nog att gå bra, en väldigt kort travdel men med 3 längningar. Galoppen är lång och med en bytesserie. Ingenting som för oss är svårt egentligen, utan vi ska bara hinna med och komma ihåg rätt vägar. Jag ska inte göra en grej av vem som kommer döma, för vi kan bara påverka det vi gör som ekipage ändå, och jag säger som förra gången: jag får se till att visa oss så bra att det bara kan bli sjuor i protokollet! :)


Idag laddade vi upp tidigt imorse med en galopptur ute på åkern. Åh vad han kändes fin, rund och smord i alla leder. Han är bara helt underbar att rida just nu, så jag tänker njuta för i två veckor har jag kämpat och känt mig vilse i det "nya" ridsättet, men nu är allt så självklart så jag tänker göra allt för att detta ska vara vår utgångspunkt varje ridpass. Han blir också bättre ju oftare han rids, hellre en kvart på vilodagen bara vi får stämma av våran kommunikation varje dag. Han kommer få lite lugnare vecka efter denna helgen, med lite korta pass och kanske lite longering.