Galoppintervaller

Idag har alla hästarna varit ett snäpp finare! :)

Molle fick gå ett "kort" pass idag, för när jag kortade tygeln och travade fram kändes han så loss och fin, en perfekt dag att gå vidare till att göra saker men jag bestämde mig för att låta det hållas där med den känslan också, så jag red bara ett kortare pass. Travade fram i 5-6 minuter där jag hade låg handställning = låg form men rund. Han var följsam och framme på bägge tyglarna, kändes ingen skillnad mellan hö och vä varv. Det måste vara till stor del att jag blivit rakare i bäckenet sen kiropraktorn som gör att han blivit jämn, vilken tur Molle har som inte längre har en helt sne pilot.

Tog galopp, han bara var framme i handen, tempoväxlade med alla dimrar, från långsam till kvick och tillbaka till långsam både i korta och långa språng. Eftersom jag red på åkern kan man lätt hamna i stora böjda spår så jag red på ordentligt framåt, sedan lade jag en åtta/tiometersvolt i en mer satt galopp där jag inte lät honom sänka formen utan verkligen kvickade upp bakbenen av vändningen istället för att bli sävlig och långsam. Spåren i snön hjälper till att verkligen rida den storlek på volt jag ville ha, och komma ut på samma ställe där jag längde honom igen. Bra övning, åt bägge håll. Han var så fin och jämn så jag började byta galopp och bytena var spikraka, så jag testade en serie med 4 byten. Att något som känts så långt borta förut kan kännas så enkelt, när allting är på plats. 

Fortsatte jobba sidorna och han känns så kraftfull och stark, jämnare än någonsin och det syns på hela han. Kraft ifrån bakdelen, fin i pälsen, musklerna bara bubblar på honom och han är skitglad. Känns som att jag har hittat till en jämnare träning nu när vi har möjlighet att rida lite på åkern och inte bara stänga in oss i ridhuset denna dåliga vinter. Det ska på lite flås nu så kommer han vara i storform till sommarens tävlingar. Det är många bitar som har fallit på plats och mer ska därtill. Tänk i sommar? Nästa år?! :)
Nu fokuserar vi dock på här och nu, och njuter av att jag har en frisk och glad häst som jag får träna med varje dag.