Årets slut

Om en dag räknas min häst som vuxen! 8 år gammal, och jag har haft äran att spendera min tid med honom sedan februari året han fyllde 3... Underbart! Och jag hade aldrig kunnat ana att vi skulle vara här idag om någon frågade: var ser du er om 5 år? Jag står med min tränare sedan 2½ år och vi har utvecklats så fort, jag har gjort en satsning inom dressyr, en disciplin jag inte visste något om för 5 år sedan och jag har gått från att aldrig tävlat dressyr till att göra byten i varje, känna på piaff och passage, trimma skolor och på det så har vi haft så jäkla kul längs vägen! Årslutet är här nu, men det känns aldrig som ett slut, bara som en början! Nästa år tror jag vi blommar ut, på riktigt, när vi får visa upp oss i svårare klasser och njuta av att ha kommit dit.


Igår tränade vi för Emma, har känt att vi ska börja ta oss an något nytt snart men jag gör gärna det med Emmas ögon på oss. Vi fick börja med att träna en liten sax, sluta in till kvartslinjen, byte och sluta tillbaka med byte. Fick räkna exakta språng för att det inte ska bli "lite som de blir" utan vi måste båda vara skärpta och vakna. Först när jag skulle växla från sluta till skänkelvikning innan bytet så ramlade han iväg i skänkelvikningen, för jag tryckte bort honom för mycket med innerskänkeln, men sen fick jag koll på det och så avslutade vi med att rida upp på medellinjen, göra en sluta till höger - byte - sluta till vä kvartslinje - byte - sluta till medellinjen - byte och gå ur. Han är amazing! Han är kanske inte så rolig att titta på runt runt runt på fyrkanten men han blir fin och spännande när han gör rörelser och saker. Bra egenskap haha!

I traven tog vi sitsträning först, sedan gick vi över på slutorna. Böjningen är så mycket bättre redan nu jämfört med förra veckan. Nu ska vi orka hålla mer böjning i skolorna utan att det kväver gången eller energin. Är så roligt när vi jobbar med centimetrar! Snart är det millimetrar och sen är det bara känslor, som Emma uttryckte det. Jag lever för det här!

Molle i piaff, vi gör 2-3 steg åt gången som styrketräning.

Så musklad och fin!