Avslappnad

Tack för all respons på föregående inlägg, jag tror min statistikräknare slog volter när inlägget hade börjat delats på facebook. Ibland måste man våga stå upp och skriva för sina värderingar, anti-mobbing är en sådan bland annat!

Igår red jag ett lugnare pass på Molle, fokus var på avslappning och lång hals med kontakt -  undra var jag fick den inspirationen ifrån? Haha. Jag hade lagt ut travbommar för att han skulle söka den kontakten med rundad överlinje så jag lättade hittade till den känslan, utan att behöva "rida ihop" honom så mycket. Jag vill ha full kommunikation även fast vi bara ska "lulla" i lägre form. Då fungerade travbommarna så bra. Jag hade en till tanke med ridpasset igår: min sits, känslan ska vara luta dig framåt (då sitter jag lodrätt), stilla hand, korrigera formen för skänkeln fram till en stilla hand. Små kramningar på ytter för att rida innerskänkel till yttertygel. Formen blev rundare och han fick sving över ryggen trots att vi bara joggade. Min andra tanke var: rid bara 10 steg sedan ändrar du något. Ändrade tempo, gångart, ställning, böjning, sidvärtes m.m. Det blev ett roligt och intressant pass fast jag bara joggade! 

Idag tänkte jag se om det gav något, ett dressyrpass med mer fokus på skolorna idag och lite enkla byten hade jag tänkt. Hörs senare!