Treårstest

Idag har vi varit på treårstest med Emmas Federation e: Fürstenball och Martinas Leya e: Cabachon. Dem båda har skött sig utomordentligt, och vi har fått fina lovord av visningen på båda. Vi var bra team och hade bra kommunikation när vi visade gångarter och löshoppning. Emma erhöll diplom på Federation som domarna inte kunde sluta ösa beröm över, vilken underbar känsla det måste ha varit för Emma, hela teamet sträckte på sig. Duktiga killen!

Leya mättes till 156cm i mankhöjd vilket drog ner poängen sa domarna, då dem önskar att dem är över 160 som treåringar. Hon hoppade 130 med en riktig lyra så ett sus gick igenom publiken, fick 7,5 på teknik och 7 på temperament för att hon inte tänkte efter mer, utan var lite överilad mot hindren. Underlaget var plaskblött och under all kritik på förmiddagen, så hästarna hade dåliga förutsättningar att hoppa bra. MEN, det var lika för alla. Men tråkigt för dem som kanske ville hoppa sig ner till Flyinge.

Ridprovet gick bra, hon var trött och bockade när vi skulle fatta galopp men galopperade åt bägge håll och blev godkänd med 7-7, vi fick även där mycket beröm för bra självbärighet, god framåtbjudning och samarbetsvilja, väl i fas, goda förutsättningar i framtiden under ryttare. Så stolta över lilla Leya med det fantastiska psyket! 

Den här dagen var bara så rolig, och hoppas på att få visa fler fina unghästar i framtiden.