Ny träningsperiod!

Nu kommer en ny träningsperiod för oss, han har visat att 3 veckors lugnt jobb har gjort väldigt gott och känns väldigt fräsch och pigg just nu! Upplägget framöver kommer se lite annorlunda ut, jag kommer börja med lite intensivveckor men en vanlig vecka kommer se ut ungefär såhär:

Mån: Vila
Tis: Emma-träning 30min 
Ons: Vila/skritt
Tors: Hoppning
Fre: Vila
Lör: Uteritt
Sön: Uteritt

Då Emma med start i april ska komma till Hovgården 1 gång i veckan istället för att alla vi ska åka till Vika kommer vi rida på bestämd dag. Fatta vilken möjlighet! Jag rider "bara" dressyrjobb på bana 1gång i veckan och nu kommer jag få göra det för tränare, och inte vilken som helst utan Emma som får fram det bästa ur oss båda jämt! Vi skojjade i stallet och sa; blir vi inte duktiga nu då är vi fan talanglösa. 

Hoppning kommer innebära träning på utebanan i Romme, eller bommar och markarbete själva. Det kommer även utökas så under 2-3veckors perioder kommer jag rida hoppning/bommar 2 dgr i veckan, sedan blir det mer uteritter veckorna efter. Det gäller att påfrestningen ökas lite i taget, och sedan kommer återhämtningsfas, det tror jag kommer göra gott på kondition och arbetsinställningen för Molle.

Eftersom jag vill rida både hoppning och dressyr och inte grenspecifiera mig riktigt ännu så måste jag ta i akt att han kanske kommer utvecklas långsammare än de andra i hans ålder, för han kommer inte tränas endast för hoppbruk, eller endast för dressyrbruk, men jag tror att mitt upplägg med intensivveckor kommer göra det lättare för honom att komma framåt.

Uteritterna kommer ökas upp allteftersom med mer galopp, klättring och allt vad våra ridvägar kan erbjuda. Jag tror på att rida på olika underlag, stärka senorna med lite skritt och trav på asfalt, variera lutning och framförallt, galoppjobba utomhus. Hur ska vi kunna hoppa banhoppning på utebana om vi bara galopperar några minuter per ridpass. Han börjar ju även gå att dressyrjobba utomhus, det tror jag att vi vinner mycket på, rida lite öppna, skänkelvikning i naturen, det kommer sig så naturligt när man rider på en slingrig stig.

Molle kommer ställas av lite i sommar igen, för att gå i gräshage och bara vara häst. Men kommer bli veckor där han rids i skogen lugnt kanske 2-3 ggr i veckan, sedan kanske 1v helt i hagen o.s.v. Så man inte tappar för mycket. Men ganska många veckors lugn och ro, men tror inte jag gör honom någon tjänst av att ställa av honom helt för länge.

Är så taggad! Å första tävlingsstarterna är planerade!
#1 - - Emma:

Ska bli så kul att få komma till er 1 gång i veckan!! Ni är verkligen ett härligt gäng!!

Kram