En mysig påskdag

Idag har vi grillat korv i stallet och haft en påskmysdag! Nästan alla har varit närvarande hela dagen, har varit så mysigt! Började vid 12 och jag longerade Malin och jobbade med hennes sits, men hon sitter väldigt bra nu! Så jag tyckte inte det var så illa som Malin trodde det var. Hon var duktig att sitta ner på Ferrary, nu är det dags att hon börjar jobba honom nedsuttet, hon fick en helt annan form på honom och han såg så fin ut. 

Sedan var det min tur att sitta upp, operation ankfötter! När jag har kommit ner i sadeln och sitter där jag tycker det känns bra vinklar jag ut foten! Jag måste göra om och göra rätt! Fick tänka "hälen ut" för att få in rätt känsla, och när jag kommer rätt kan jag hålla om hästen med vaden och ha skänkeln intill hela tiden istället för att varje drivning ska vara en så stor rörelse. SVÅRT! Blev svettig av att typ tänka att jag hela tiden skulle vrida fötterna rätt.

Sen lååång lunchpaus med korvgrillning och massa fika, påskmust och godis från påskharen som gömt godis i stallet.. Haha ja vi har så roligt i vårat stall. Efter det blev det ett pass på Ami, hennes andra medryttare hade ridit senast och Carin red ut henne igår när vi tog sällskap, igår såg hon supertrevlig ut på uteritten, kunde galoppera samlat så Carin gjorde det jättebra. Men idag var hon sådär trälig, som att hon hade fått göra lite som hon vela. 


Mina ANK-fötter!

När jag ridit Ami brukar jag plocka upp tygeln och sluta om med skänkeln, så ÄR hon där mellan mina hjälper. Hon är en otroligt arbetsvillig häst, men får hon ta över litegrann så försöker hon ta över helt och hållet! Och då är hon inte rolig för hon blir lång och stark som en finlandsfärja. Och hon försöker hänga på innertygeln och ramla inåt istället för att genom yttertygeln vara som ett gummiband att reglera.

Så då försökte jag först och främst få henne att acceptera att där jag håller tygeln, där får hon vara, inom den ramen. Flyttar henne sidvärtes för att få henne till bägge tyglarna, och ser till att jag kontrollerar att hon går rakt, och att jag kan kontrollera tempo.

Sen fick jag lov att rida en volt med kantiga hörn, så jag hela tiden får vända för ytterhjälperna, halvhalt och vänd på ytterhjälpen. Då kan hon inte hänga på inner, även om jag såklart får vara med att leda inåt. Men tillslut kunde man vända på ytterhjälpen och lägga mot innerskänkel så rundade hon sig inåt utan att "ta" tygeln och hänga.

Men det är alltid lite såhär om man inte rider på samma sätt, jag önskar vi kunde arbeta ihop oss mer och att alla strävar efter samma saker. Men det är såklart svårt, alla rider inte likadant och det jag gör dåligt kanske en annan ryttare kompletterar. Men min önskan på en så pass dominant häst är att man är otroligt konsekvent! För hon skärper till sig då. Men nu ska jag rida några dagar på rad nästa vecka så hoppas jag hon kommer tillbaka, för idag fick jag lägga ner henne lägre och helt enkelt backa några steg, men så är det vissa dagar! :)