"WOW"

Idag har jag haft träning för ett glatt ponnygäng. Är 3 nya som har slutit sig till gruppen, en till är på väg också så elevskaran ökar sig, väldigt kul! Jag är som sagt bara lite, lite utbildad som ledare och absolut inte utbildad inom ridläran, men erfarenhet och känslan att få andra (läs: barnen) att förstå vad jag menar kommer jag nog en bit med.

Satt även idag upp på en av elevernas ponny, en häst jag sett på lite hopptävlingar. Hon går med huvudet rakt upp, har ridits på lite starka bett men har bett dom rida på tredelat. Hon funkar kanon på det, satt upp och egentligen behöver man bara anpassa stödet och nivån till henne så går hon ganska bra, han som rider fick flera "wow"-upplevelser idag vad jag förstod.


Något jag själv får "wow"-upplevelser av är hur stark jag blivit i ridningen av att nästan enbart rida unghästar. På dem får man "överdriva" hjälperna ganska mycket, de är inte befästa i alla kommandon än så man får alltid göra det exakt och perfekt, och när jag sedan sitter upp på hästar som är någorlunda utbildade/vuxna så svarar de alltid för mina små hjälper, som förra veckan då jag kunde rida galopp - uppställd halt - galopp på E's ponny bara genom att sitta tillbaka han med sitsen och vrida höften, då kan man verkligen kalla det ridglädje!

Det är såna gånger det känns roligt att jag får rida så mycket unghästar, det kan ju kännas som man är sämst i världen på dem ibland i-och-med att man får "fulrida" och alltid underlätta och sänka till deras krav, men när man sen sitter upp på en "bra" häst så kommer man till finridning på en gång och kan verkligen "leka" för man är så stark i sin sits! Skitkul faktiskt!Denna dam lärde mig mycket, med Malins tränarhjälp!