Tidig morgon

Imorse red jag Neo första gången utan sällskap på backen. Har tagit det säkra före det osäkra och haft mamma med mig, då han hos förra ägarna kunde spänna till och var lite rädd om sig om det lät eller hände något oförutsett. Jag har istället valt att skala bort alla skyddande lager och utsatt honom för det mesta från dag 1. Jag tycker man gör hästen en björntjänst när man försöker anpassa världen runtom efter en känslig häst, istället för att lära den att hitta avspänning i den värld vi måste leva i. 

Han var iaf väldigt duktig, bara för att jag var ensam så var det första gången han gjorde något, när han skvätte grus på en buske utanför banan och det prasslade, då galopperade han iväg några meter på diagonalen men inget värre än så. Snart slappnade han dock av igen och så mycket potential det finns i honom, han ska bara få bli stark och reglerbar i alla växlar.

Jag värdesätter verkligen Molle också nu, han står still där man ställer honom och är så enkel att ha och göra med. Jag tycker galoppen har blivit så härlig på honom just nu, den går att rida och påverka och jag har hittat en magisk gräns där både han och jag är nöjda med insatsen haha! Men i traven är det svårt just nu. Jag har testat ett par dagar att låta han verkligen bara pluppa runt i sin comfortzone, men den varierar väldigt.