Härlig power

Wow Mordillo kändes fantastisk igår! Några riktigt kalla dagar har besökt oss men vi har hållt i och ridit ändå. I förrgår var det full-on snöstorm där vinden kändes som spikar i ansiktet. Då blev det vilodag men med massage och spa istället. Jag började med massagetäcket som går i 20 minuter och värmer upp musklerna, har ett tyngre ulltäcke ovanpå för att hålla värmen inne. Sedan en lång rykt följt av massage med Dr Schattes liniment, lite lyfta-ryggen övningar och sedan på med täcken igen och oljade hovar, flätade svansen och lindade bakbenen för ökad blodcirkulation.

Dagen efter red jag direkt efter frukost så han fick inte gå ut innan. Och som han gick, kändes som han hade gått ett dressyrpass dagen innan. Full power, riktigt på rumpan och bra energi, tack kyla å vila. ;)
Jobbade lite med traven, har ridit riktig skittrav senaste tiden för att fokusera på en lägre form då jag upplevt att han sökt sig upp med nacken och släpper i kroppen, så då måste jag rida tvärtom för att hitta tillbaka till lösgjordheten. Så riktigt rund och låg, med en skittrav som jag kallar det, det är traven utan samling och suspension, traven där han bara får smeka marken i princip. Roligt när man kan använda alla växlar, och att dem skapats och vuxit fram där från den gångarten han hade av sig självt från början.

Jobbade traven med att växla mellan mer samling och skittrav, övergångar mellan trav och galopp tycker jag hjälper till att hitta en fin större trav och övergångar halt-trav hjälper till att kvicka upp. Galoppen kändes kalas och efter lite samling på raka linjer tog vi lite byten, först singelbyten där han kändes riktigt luftig och framför sig. Gick in på byten i vart fjärde, sedan vartannat och avslutade med att testa i varje, jag brukar använda det för jag märker om grundjobbet sitter då, samt då jag vill att han vaknar till liv för han verkar tycka bytena i varje är jätteroligt. Men just nu var det bara för att checka av hur han kändes, och härligt att känna utvecklingen i dem när han gör dem avspänt och utan någon hast. Att sitta rakt fram och byta i varje så många gånger jag hinner är häftigt! Men man måste vara vaken. Jag gör hellre 4 bra byten än krämar ur 9 dåliga för att göra 9, såklart! :)

Idag blir det spännande att rida. Fokus på lite skolor istället.