Stallfunderingar

Vid gården vi har köpt finns ingen färdig dyngplatta. Hur har ni löst det vid era stall? Dem alternativ man har är container, vagn av något slag eller lägga dynga direkt på marken som man sedan forslar bort allt eftersom. Försöker tänka ut ett bra system för det ska vara lättarbetat (nära till stallet) men inte behöva tömmas allt för ofta. Ska man gräva ur och preparera marken på ett ställe så att man tippar "neråt" när man tömmer skit men ändå kommer åt det med traktorn? 

Vi får tillgång till gården om en månad (!!) och även om stallet inte ligger på prio ett just då så vill vi undersöka möjligheterna och ha klart för oss hur vi ska göra. Kan inte föreställa mig ens hur livet kommer se ut. Att jag ska åka en annan väg hem, parkera bilen i ladan, att vi ska skapa vårat hem på en ny plats. Att jag kommer kunna gå ut i pjamas till stallet... Nej jag begriper det inte ens, fast det är så nära.

 
 

Bra vecka

Molle har känts jättefin hela veckan och vi avslutade med en träning för Marie som nu sett oss vid 3 träningstillfällen och vi börjar känna av varandra mera. Denna fjärde gång fick jag väldigt fin teknisk lotsning, vi jobbade med små detaljer mot mer bärighet genom kroppen, det kändes kanon verkligen och jag fick fler verktyg att lägga till lådan. Man slutar aldrig lära sig! Molle blev kalasfin, ska kämpa på med liksidigheten och styrkan att bära sig lika på bägge bakben. Och jag kunde rida med små små hjälper, kändes jättetrevligt.


Hela helgen har gått åt till att färdigställa lägenheten, nu har vi faktiskt bara småpyssel kvar. Vi ska upp med några tavlor, en sockel i köket och sen försöka få in lite blommor och grönt, mattor m.m inför hemnet-annonsen. 

Underbar känsla

Fortsatte igår där vi var i onsdags. Men denna gången på ridbanan, första gången denna vinter som ridbanan gick att använda, så underbart! Började med traven och jobbade lite tempoväxlingar, hittade den takt han har mest balans i och därifrån ändra och spela med tempot.

Gick över till galoppen där jag började göra kvickare ändringar, red några av dem bästa övningarna jag vet med sluta in mot mitten sedan bryta linjen och rida skänkelvikning tillbaka och hinna in igen i sluta o.s.v flera gånger längs långsidan. Sedan sluta ut till spåret, halt, ryggning, fram i nästa galopp m.m. Mycket bra övningar för att få hästen mellan hjälperna och uppmärksam på mig som ryttare.

Traven tog jag efter galoppen och jobbade upp fintraven med övergångar i öppna. Jag är noga med att vi ska starta bakifrån, inte gå iväg med ett stort steg utan trampa upp traven med en kvickare steg från bakbenen. Det är sån skillnad i hur vi förvaltar energin mellan de olika sätten. Fokus på mig själv att titta rakt framför mig, hålla handen ihop och framför manken, så får jag så mycket gratis. Ibland fastnar jag i att räkna manstrån på Molle och fokus blir på fel sak, samt att min position inte hjälper snarare stjälper!

Är så nöjd, speciellt med skolorna som var så stabila och bäriga i den fina traven, där vi var kvicka. Längtar så tills vi kommer igång med tätare träningar igen!