Bultande fot

Det har gått lite upp och ner med foten under veckan, några dagar red jag i gummistövel och någon dag tvingade jag på mig stövlar men sedan har jag fått gå tillbaka till skor igen. Har en jättefin ny jodphur från Jacson med dragkedja bak, den har fungerat, bara jag låtit bli att dra upp dragkedjan. ;)

Så hästarna har fått kämpa på. Nu rider jag Neo utan att longera innan, det har jag aldrig gjort vilket visar hur trygga dem är. Dem ligger ner båda två ibland och sover i hagarna, det värmer mattehjärtat. Hästarna blir verkligen det man gör dem till. Neo skoddes på gräsmattan häromdagen och det trodde jag väl inte när jag hämtade honom, men han är så väldigt snäll och välvillig. Men visst längtar vi till att ha en stallgång och riktiga boxar, det kommer kännas som att dem flyttar in på lyxhotell även om jag tror dem trivs ute i sina stora halmade boxar i lösdriften. Det är väl mest jag som längtar till att ha sadelkammare och uppbindningsplats egentligen.
Neo har växt på både bredd och höjd sedan han kom! Igår var han riktigt fin att rida och jag tror det finns lite i denna häst att utveckla. Han ska få tid att stärka sig, är inte så mycket tränad/belastad tidigare och då finns en risk att man går för snabbt framåt. Jag tror på tidigare belastning, alltså att man börjar "utsätta" dem för träning redan som yngre, men i små mängder. Då växer hästarna, dem börjar tidigt att bygga dem små musklerna vid ligament och leder, det är inte dem stora muskelgrupperna som är svåra att bygga. Det är dem små, stabiliserande och de som håller ihop allting som måste stärkas. Därför blir det faktiskt mycket skogsridning för denna kille i sommar. Upp och ner, över stockar och sten.