Nytt år

Igår firades nyåret tillsammans med vänner och jag är så glad att jag valt bort alkoholen både detta nyår och förra året. Trots det så har jag ägnat största delen av dagen åt att vila. Latat mig i soffan helt enkelt! Jag har blivit bättre på att ge mig själv tid att vila, jag vet att en sån som jag annars lätt faller i stressfällan. Hela min personlighet dryper av att vilja hjälpa, finnas där för andra samtidigt som jag har höga krav på mitt egna liv. Men det kanske kommer med åldern, att kunna säga nej?! Haha det är härligt att få bli lite äldre varje år, faktiskt. Jag fokuserar mycket på vårt team med Emma och henne kommer jag alltid stötta och hjälpa med allt jag kan, det är hon som utvecklat mig till den ryttare jag är idag. Är så glad för det!

Vi börjar året med full fart faktiskt!
Idag får Molle (och matte) vila, uteritt imorgon och på onsdag kommer tandläkare Emilia och gör den årliga raspningen. Molle har aldrig haft några konstigheter i munnen, en vargtand tog vi när han var 3 sen har vi bara behövt raspa. Mellan 5-6 års säsongen fick vi raspa lite tidigare då det blev vasst snabbare. På onsdag kommer också vår nya sadel. Ja ni läste rätt! Visar er mer på onsdag.

Veckan fortsätter med trimning ute sedan Marie-träning på lördag. Vi känns inte riktigt i finlirs-stadiet men vi hinner kanske rida upp oss lite tills lördagen. Jag har förstått att man kan behöva backa och rida för bara 50% av ekipagets egentliga förmåga och vara kvar där under en lite längre period, såklart helt medvetet och planerat. Man kan inte alltid bara backa ett steg sen gå upp igen, utan komma ihåg att musklerna för samling också behöver vila för att byggas upp. 

Mål och drömmar för 2018? Det tar jag lite längre fram, men det blir ju ett till mellanår tror jag då jag tänkt att vi ska bli stabila i MSVA och PSG. Känna på dessa klasser och träna att komma till ridning på tävling, utan hjärnspöken. Vi tar med oss alla placeringar från 2017 och samlar positiv energi till årets säsong. Herregud, vi placerade oss i vår andra MSVA start och vinst i nationell MSVB och flera placeringar och vinster under säsongen. Och 5 byten i varje, han har börjat trampa på våra uteritter och jag har lärt mig så mycket mer och om min häst under detta år än något år tidigare. Wow!

Vad drömmer ni om inför nya året?!Och tack alla sponsorer som följer med in i nästa säsong! <3