Bra träning

I fredags tömkörde jag Molle med sadeln under för att helt enkelt jobba ihop honom utan mig på innan jag satt upp. Det gav effekt och efter jag ridit lite så trampade vi med hjälp av Emma att göra honom kvick. Efterhand red jag trav, sen tänkte jag mot skrittövergång och då hjälpte Emma mig genom att vifta med spö så att han blev kvick och trampade under sig, istället för att "vagga" i övergången. Det hjälpte otroligt mycket och jag kunde sedan lägga på skänkeln för att han skulle ta den och bli kvick, inte "stor och lång".

Dagen efter red jag i skogen och joggade bara med symaskinstyglar, alltså lätt lätt kontakt där jag bara vill att han följer med och inte tar i för kung och fosterland. Dagen efter red jag med kandaret för första gången på länge (han är så fin på träns haha!) och vågade korta honom och göra honom kvick med kortare kropp. När jag rider honom så vill jag reglera formen precis som jag önskar, kunna göra honom riktigt låg och längre, för att sedan bara ta halvhalt med sätet och korta tygeln för att han ska följa med upp och komma ihop sig. Växlade lite mellan formerna för att träna på "av & på", som Kittel brukar säga. När jag växlar form gör jag det inte för tätt, så det blir lite hipp som happ. 

Och igår var vi i ridhuset och jag red på träns igen, hehe, och han var jättefin! Blev lite introvert när vi kom in i 20x40 ridhuset och det var fullt av små ponnysar, men vi kom igång efter några varv och han blev riktigt fin. Jobbade trav-galoppövergångar och styrde med rak häst på stora volter. Det brukar göra susen, en jättefin kontakt där jag bara kunde finnas och träna liten hjälpgivning.