Halsrem

Har ridit med halsrem sista passen. Många som skrivit och frågat på Instagram, det är så roligt när ni svarar på mina händelser och frågar saker eller bara vill skriva lite. Jättemysigt att ha en dialog med så många härliga människor.

Jo, halsremmen har jag knutit på för att jobba bort lite olater. Molle är en häst som är ganska svår i kontakten, jag ser många av ryttarna som har hela hästen i handen och ibland är jag avundsjuk, tänk om det bara var att hålla i sig i bettet på det sättet. Ser mycket av det på Instagram bland annat, ryttarna spjärnar med hela ryggen för att sitta still och hålla i bettet, måste göra så ont i axlar och ländrygg. :( Tillbaka till Molle, han är lite av och på i kontakten och det är alltså MINA olater som jag försöker träna bort. När han släpper stödet så vill automatiskt min hand ta ett nytt stöd, genom att ta i tygeln. När jag har halsremmen på så har jag stöd av den hela tiden, så när ögonblicken kommer när han släpper så går jag istället på med skänkeln som fattas, och i början accepterade han den faktiskt inte. Jag fick gnessa som en ponnyryttare först! Men när han accepterade att gå för insidans ben till yttertygeln utan att jag var där och tog ett tygeltag i fel ögonblick, då bara trillade mer saker på plats. 

Det gäller att ha kritiska ögon på sig själv, och gå ett steg tillbaka när man behöver. Jag tycker Molle fick en annan form och halsen kom upp mellan bogbladen till manken av sig självt. Plus att jag inte lägger i någon handbroms på det här sättet. Ska fortsätta såhär och jobba vidare med att han måste komma till tygeln för skänkeln, inte för handen. Så roligt!


 
Haha vilken skitdålig bild!