Tävling 3/9 Surahammar

Åh, vilken skämsig amatörmiss jag har gjort. 
På lördagen red vi vårt bästa träningspass nånsin för Emma och hade tänkt åka på tävlingen bara för att komma ut på något efter en månads uppehåll. Redan när jag kortade tyglarna i skritten så märkte jag att något inte var som vanligt. Han ville inte komma "på bettet" utan drog emot eller liksom aktade sig, grejade med munnen nåt otroligt. Trodde det var inre spänningar som gjorde honom introvert eller något, så kom jag på att han kändes exakt såhär förut en gång när han hade fått tungan över bettet, han gick bara emot och på tvären, jag trodde den gången att hästen hade fått en blackout och glömt bort att han var inriden, ingenting gick! Och så var det nu. Men mamma tittade efter, tungan var på rätt ställe. Men lite mer jobb, bara få honom att kommunicera framåt för skänkeln så bjöd han till ett par steg här och där, men suget framåt kom aldrig och jag red på lösa tyglar.

 
Efter halva ritten som vi på nåt vis genomförde (med fina poäng dessutom, 7:or, 8:or, 6,5:or) så tackade jag för mig och gick ut. När jag hoppat av så slutade han inte greja och då såg jag: han var ju helt prickig på tungan, den hade dessutom blivit röd och svullen. Ur med stången och sen få tillåtelse att betsla av för att skölja munnen, jag hade bett om att få prata med överdomaren som kom till oss för även hon märkte ju att jag var uppgiven över något när jag ridit. Då kom jag på det... På lördagen hade jag använt min läderolja som jag använder till skor och stövlar, den sprayas på och är väldigt impregnerande, brandfarlig såklart. Jag hade sprayat ner hela tränset, med bett (dessutom med latex på) och tyglar, och sen glömt av att jag skulle gå och tvätta betten igen efteråt. Molle måste ha fått en allergisk reaktion på kemikalierna som fastnat i latexen. :(

Jag blev så ledsen på mig själv, och såklart så förfärad för hans skull. Och vi som redan har problem med att han måste tycka om betten han får för att få sug. När vi tagit ur betten så avtog rodnaden, nu är jag nästan nervös inför ikväll då jag bestämt att använda ett äppelbett för att göra den obehagliga känslan till en bättre. Men jag vet också att min häst är så fantastiskt snäll så han kommer säkert "glömma" detta och vi får jobba vidare. Men är otroligt ledsen på mig själv att jag gjort en sån dundermiss. Släpper det och kämpar vidare nu.