Gymnastikhoppning

Igår var det skritt som gällde, idag lite gymnastikhoppning. Skrittade fram ute i blåsten, det var liksom så jävligt väder som det kan vara utan att det snöar och regnar i sidled, ni vet blåsigt och kallt och man tänker att man kunde sitta i soffan under en filt och mysa. Men det är då jag går som mest igång! Det är nästan en härligare känsla att jobba i uppförsbacke än att vinna en tävling... Är det så för er också?! Älskar liksom att min passion är mitt intresse och min ambition är inte att bli bäst av alla, utan att göra det bästa av det jag har och hinna lära mig så mycket det bara går under resans gång. Jag tror på mig själv för jag har styrka inuti mig och jag är klok nog att lägga min energi på mig själv. Aaahh vilken skön känsla när man känner sig odödlig, det behöver och förtjänar man dem minuterna ibland när allt istället känns hopplöst.

Efter framskrittningen gick vi till banan där jag hade ställt upp en studs-serie. Travade först fram och gjorde mina övergångar, få gummiband i kroppen så att känslan mellan oss går från 2 till 1. Om han ramlar iväg och slutar bära sig på sina bakben måste jag kvickt gå ner i skritt igen och börja om, så småningom i ridpasset behöver man inte göra övergången utan utvecklar den till "bara" en halvhalt och får tillbaka bärigheten och balansen. Kände på galoppen och han visste, hela hans kropp ville hoppa! Det suget jag får när jag svänger på hinder med denna häst, det vet jag inte om jag kommer få på dressyrbanan ärligt talat! Men nu har jag blivit så klok att jag förstått att denna häst måste hoppas mera, och jag vill så gärna komma ut på lite starter med honom också. Det gör oss bara gott, och han känns alltid härligare att rida rörelser på efter lite skutt och hopp, lösgjord och munter såklart.

Hoppade serien och red rakt efteråt, han ville svänga i fyrkantsspårets riktning så jag fick sakta av några gånger och knackade lite med innerskänkeln, efter några upprepningar var han mer med mig och vi kunde rida rakt samt byta galopp om vi hade fel på rakt spår innan vi svängde. Dressyren är grunden till allt, i alla sammanhang. Vi båda två njöt av detta och det ska inte dröja lika länge innan nästa gång.