Tack för support

Tack alla ni som hört av er och peppat mig hur jag ska försöka ändra mina tankar! Är jätteglad för alla bra tips, då mina problem sitter i prestationsångest och helt enkelt är mentala. Jag har funderat och analyserat lite, och jag halkar tillbaka till att fråga mig själv: vem försöker jag bevisa något för? I själva verket är ju allting över MSVC en bonus! Mitt mål med Molle var att komma till MSVC och så blir jag besviken för att jag inte kommer till 100% hemmakänsla på en tävlingsplats... Jag måste tänka om, det fungerar inte att bli arg på mig själv heller, det hjälper inte. 

Min drivkraft ska aldrig präglas av att bevisa något för någon annan, min drivkraft ska komma ifrån mig själv, inte press utifrån. Dem som vill visa för alla andra att dem har haft rätt, dem är fel ute för dem ska aldrig ha låtit någon annans åsikt styra deras energier ifrån början. Att dela med sig så öppet på sociala medier innebär inte bara fantastiska möjligheter utan man får också stå ut med att andra verkar tycka att det är OK att diskutera mig och oss som ekipage helt fritt, och då måste man träna skallen för att hela tiden tänka på rätt sätt då jag vet att vi har dömande ögon på oss, såna som faktiskt letar fel tillåmed, för det är så många inom denna sporten fungerar. Mitt jobb blir att stå över detta och fokusera på vad jag vill och vad jag gör, för tusan det är min första egna häst och jag överträffar mina vildaste fantasier! :D

Men jag måste såklart också jobba konkret med detta, och jag har lagt upp en plan. Delar inte med mig av hela men kortfattat:

- Måste hitta ett namn på en ridning som inte är 100% vad jag önskar varje gång, t ex sytrådsridning som jag kallade det förut, där jag inte red med så höga krav att han skulle samla och bära utan mest styrde på linjerna och då känns det ju "annorlunda" (tränar på att INTE säga att det känns dåligt!!) men den ridningen måste jag kunna ta fram på tävling t ex där det oftast känns annorlunda mot när man tränar hemma.

- Inte börja analysera under ritten. När man rider på en tävling, måste fokus vara här och nu och framåt, inte bakom oss. Inne på tävlingsbanan får man inte stanna hästen när den inte tar halvhalten, man rider vidare! Skolning sker på träningstillfället. Puh!

- Ha roligt! Det ska vara roligt att vara ute med sin häst. Det måste inte kännas som på träning, det är ändå uppvisningsskick på oss och det måste jag greppa, i MITT huvud. 


Har ni fler tips? Hör av er!

Tävling 24/9 Hofors

Igår var vi och tävlade i Hofors. Är besviken på mig själv för jag var inte mentalt "där", efteranmälde mig dit i lördags och det var inte så välplanerat. Började på framridningen där jag inte tänkte på rätt sätt, jobbade inte med mina grunder utan trodde det bara var att trycka på "on-knappen", vilket inte fungerade såklart.

Inne på banan så har jag insett att jag har fel tankegångar. Jag kan inte koppla ihop känslan jag får med en rättvis bild av hur det ser ut, ska försöka förklara. Känslan är att det känns dåligt, och då rider jag som att det är och ser skitdåligt ut. Verkligheten är att det är mer än bra nog, men jag har inte den mentala inställningen som tävlingsryttare att "åka med" för jag vill såååå gärna ha känslan som jag har hemma. Under gårdagens ritt har jag redan glömt bort våra missar, jag har analyserat för mig själv och Emma och nu är det bara att dra ett streck över och glömma bort. Vi får fina poäng däremellan men jag trasslar till det och skapar för stora missar. 

Glädjer mig åt en bra träning i lördags, jättefin på fredagen och egentligen hela veckan har han gått bra. Nu får vi träna vidare, jag ska verkligen lägga vintern på mitt mentala och hur jag ska tänka i alla situationer. Det är verkligen ALLT!

 
 

FilmEn liten videodokumentering av tävlingen i Söderhamn. Tack till min mamma för att hon står ut att filma hela tiden.