Några dagars träning

Igår skulle vi trimma lite på stubbåkern men det var tyvärr för blött och Molle skoddes i onsdags och jag får inte ur broddarna så jag kan byta till gräsbrodd! Hehe hovslagaren är för stark. Men vi red lite i skogen istället, jag jobbade mest lite galopp, det var länge sen jag kände att bytena var enkla för vi har som sagt haft en period där vi tjurat mot varann istället för att samarbeta så jag lät honom vara lite friare i galoppen, alltså lite i sin comfortzone och han bytte jättefint så han fick leka med serier, han gör det plättlätt men ska ju helst byta med lite mer stamp och gest, han snarare ser till att dem görs kvickt och effektivt. Men jag red på skogsstigen och bytte i vart 3e, sedan gick jag direkt in och bytte i vartannat. Han brydde sig inget om att störa takten och det är något jag skulle vilja göra om vi kommer till att rida en Interm kür som är nästa stora målbild. 

Idag blev det en tidig tur med galopp på schemat. Huvudet upp, bakbenen in, bogarna loss och bara konditionsjobb, inte på tygeln alls, dock med kontakt, samma strömkabel i tygeln som när han går samlat. Jag släpper också på honom både så att han kan länga sig, men också så han får snabba upp rytmen, att våga galoppera riktigt snabbt gör honom faktiskt mer avslappnad, då går han inte och håller igen någonstans utan släpper fram hela sig.  
Från i lördags på ridbanan. Ett joggingpass på banan för att se om vi samarbetade, vilket vi gjorde väldigt bra. Han kändes riktigt framåt och härlig!