Färskvara

Hej alla ni som besöker bloggen dag ut och dag in, här har det varit tyst! Sen jag skrev sist om den riktigt usla tävlingsstarten så började jag analysera lite djupare. Jag känner min häst bäst, jag var iväg och tränade borta bara för att se hur det kändes och det bekräftade min analys: Jag och min häst behövde en paus! Det är inget fysiskt fel utan vi har haft en tvist mentalt, ett läge där jag vill så mycket och Molle säger jag vill ingenting! Så vi tog en veckas semester från varann där vi bara har lekt på ridbanan lös, promenerat lite i skogen m.m. och sedan när jag började rida igen har jag varit i skogen och på åkern, igår var vi och hopptränade där jag förklarade läget att vi bara är där för att lattja, jag ska bara åka med. 

Och idag när jag skulle skritta och jogga lite morgonen efter träningen så kom känslan. Känslan att vi var glada på varann igen. Att jag erbjöd en hand och han tog den, och så var vi överens liksom. :) Ville in och skriva detta för jag kan förstå att vi är flera som upplever detta, kanske speciellt vi som har en häst, där man kan tappa bort sig i sina planer och "gamla rutiner". Hur många gånger har jag inte sagt till er att vi inte behöver träna på allt längre, han kan ju så mycket saker, istället jobba med att motivera? Och ändå fastnar jag i dem små sakerna istället för att bara kolla av grunderna. Nej, skärpning Elin! När vi båda är i bra fas, då jäklar slår det gnistor. Det gäller att hålla i minnet att form, det är en färskvara. Och den måste man steka till en lagom temperatur, sedan måste man backa av igen, för att inte bli bränd. ;)

Nu är det dags att börja träna och fodra igen, haha han blev smått galen av att vila så tog bort allt kraftfoder och har inte vågat fodra på riktigt ännu men ska det ridas måste han äta upp sig lite. Är så taggad att starta vinterträningen, med mycket lek och stoj!