Följsam
Gäller att vara rörlig och följa med i hans rörelser hela tiden, är så roligt att vi hittat denna nivå nu. Marie uppmärksammade hur vi spelar med varandra hela tiden, kvickar upp takten, fångar kadensen, höjer steget, länger o.s.v. Allt det gör vi med halvhalter från sätet, magen som jobbar! Jag rider inte "tung" i sätet, jag måste vara fjädrande och följsam för att han ska kunna vara lätt och följsam själv. Är jag fjädrande där är resten av min kropp fjädrande, jag jobbar stenhårt på musklerna som kan stabilisera upp min bål helt och jag kan bli fri från den gamla sortens ridning (luta sig bakåt). Jag vill vara framme och vara mjuk i armar och hand så blir kontakten likadan.

Jag är så glad att vi kan träna som vanligt och vi samarbetar igen, har känts toppen ända sen vi hade semester från varann en vecka. Nu längtar jag tills min nya kandarstång kommer, har inte velat rida på kandar alls utan rider bara på träns. Kontakten är väldigt stadig och mjuk, jämn. Rider på ett annat sätt än jag tidigare gjort, aktivare och noggrannt med mycket mer kroppskontroll över mig själv och dem små konsekventa hjälperna sitter i kroppen snarare än att jag måste fundera och reagera. Puh, antar att det försvinner igen när vi ska göra tätare bytesserier och hela piruetter, men just nu är jag glad och känner mig stärkt.

Idag var vi ute och galopperade i skogen, busgalopp långt över tygeln och full fart. Vi passar på medan stigarna i skogen inte fryst alls än så länge. Mjukt och sviktande fortfarande! Han var jättepigg idag, trodde han skulle vara mer trött efter igår men han hade hunnit ladda om. Imorgon får han nog jobba lite mer igen.

Åker någon av er till Stockholm och Friends i helgen? :)

Träning för Marie

Idag var vi med på träning för Marie Munters i vårt lokala ridhus. Så roligt när någon annan annordnar, annars är det alltid jag och Emma som rattar med detta men det var en fröjd att få komma dit och bara göra det "roliga". Jag var lite spänd och hade nån slags prestationsångest i början så jag blev liksom lite klämmig på Molle så han stänger av, blir introvert. Men det släppte, Marie var otroligt positiv och lotsade oss fram. Hon kunde tekniken och tajmingen som vi jobbar på, som ingen annan tränare än Emma har guidat oss genom. Det var häftigt! Men såklart med nya infallsvinklar och nya tips på vissa rörelser. Jag berättade mitt mål med Molle och hon trodde definitivt att vi fixar det! 

Var kul att hitta en tränare som kompletterar vår hemmaträning med Emma, Jennie är lika men det är så långt till Berga! Marie har precis flyttat från Hannells dressyrstall hem till Dalarna igen. Så förhoppningsvis kommer hon fler gånger och kan vara ett bollplank för oss. Emma tränade Toledo och det såg riktigt bra ut, så glad för Emmas skull att hon får bolla tankar och ideer med en så etablerad ryttare och tränare. Blir en rolig vinter!

 

Pretty in pink

Älskar Jacsons höstkollektion!