Pretty in pink

Älskar Jacsons höstkollektion!Busgalopp

Den här veckan har ridningen gått riktigt bra. Vi är verkligen påväg upp i en härlig formtopp! Jag är mycket snabbare att backa, jag VET hur fin han är så jag tränar medvetet på en nivå under våran max-gräns. Igår red jag ett pass på banan med många övergångar, han känns stark och faller på plats av sig själv. Vi har hittat till den bra takten, där jag kan ta halvhalt och påverka utan att han tar halvhalten som en "broms" och stannar upp och bara gör traven större och större, utan travar igenom kroppen. Känns helt fantastisk, och ingenting känns svårt att genomföra, alla rörelser blir lösgjörande och ja, det blir enkelt! Idag var vi istället ute och busgalopperade och travade i fri form. 

Tidigare i veckan var det träning för Emma, en jättebra träning där vi hade en hel timme på oss och jobbade i en lägre form och mjukade upp sidorna på Molle genom vändningar, skolor. Mjukade upp bakbenen med skänkelvikning på böjda spår och mycket enkla byten m.m. Det gav effekt då Molle varit jättefin alla dagar sen dess! Loss och rörlig.

 
 

Lördagsmys

I tisdags var det Emma-träning! Blev inställt förra veckan för Frisbee har blivit oförklarligt sjuk :( (ingen smitta). Vi började med galoppen och jobbade lite samling i piruettgalopp innan vi tittade på några bytesserier. Jag måste rida i hans rytm så blir serierna bra och säkra. När jag blir lite för ivrig är jag för snabb! Haha skönt att inte va för långsam på en punkt. Traven var fin och lagom, vi red några slutor där vi red bara några steg sedan gick vi ur och red antingen rakt fram i en öppna, in i en ny sluta eller bara ställde om till skänkelvikning. Han känns riktigt fin!

Igår longerade jag på banan och jobbade lite övergångar och små halvsteg. Och idag blev det en långtur ut i skogen med fullt ös galopp, lite fintrav och passage på en hand fram på grusvägarna. Man kan verkligen träna hästen att bli elastisk och kunna både korta och länga sin kropp. Det är "bara" ett jobb med övergångar och tempoväxlingar, där man ska få hjälperna mellan framåtdrivande och förhållande att samspela med finare och finare balans. Det låter så enkelt, men är svårare att utföra i verkligheten. Men det är roligt att utvecklas! Älskar min Molle som lär mig så mycket, både ridmässigt och om mig själv.


I tisdags, vänder i en arbetspiruett.

Väntar på att vi ska gå ut och longera. :)

 


Efter vår uteritt idag skulle jag fläta svansen och tog en bild på min favoritrumpa. Fina Molle poserar tillåmed från denna vinkeln! :)