Tävling Valborg - Storvik

Vi har haft två underbara dagar i Storvik med så mycket glädje och nervositet, som ni redan läst red vi vår andra MSVA och slutade upp som 4:e placerade i det stora startfältet! Inte nog med det, igår vann vi dagens första klass, en nationell (vår första) MSVB! Molle har uppfört sig som en stjärna, sovit borta och trots att dem blev skrämda på natten av grannar som smällde stora raketer utanför hästhagarna så laddar han om och äter bra, sov bra och gick in på banan med härlig inställning.

 
Första dagen var han jättefin på framridningen, ni vet när man kommer in på banan så släpper man lite på det man ridit fram på framridningen, men jag kände redan när jag travade in att han var så avslappnad och MED mig, så jag ville inte ens be om de där sista trycket som gör att han går från 6 till 8. Jag kände direkt att vi kunde gott få en erfarenhets-runda med bra känsla och samspel, det där lilla sista får komma när vi är helt redo. Vi hade lite strul i vänsteröppnan där jag inte fick klart med ställningen och i vänsterpiruetten föll han isär samt något byte som blev kort, men utöver det en jämn runda. Dock lite skillnad hos domarna med 64, 64 och 61. Jag var jätteglad och stolt över att visa upp oss och komma från Karlskoga där jag tyckte vi hade vårt livs värsta ritt med så mycket spänning och nu visa en totalt avslappnad häst! Så roligt och ett kvitto att vårt jobb hemma ger resultat.

Dag två var han lite tröttare, ville göra sig lite lång på framridningen men jag red täta skritt-trav övergångar och sedan i galoppen gjorde jag lite sluta-skänkelvikning för att få med mig bägge sidor och traven var fortfarande lite utan tryck, men galoppen gjorde vi riktigt bra inne på banan. Jag kom ut och kände mig mycket nöjd, blev en seger där Roger Ohlsson höll oss på 67%! Det var vår första nationella bedömning, jag är så stolt över mig och min häst, vad han gör för mig! Och som vi jobbar och sliter för att allt ska gå ihop, alla i teamet jobbar för att vi ska kunna åka iväg såhär och tävla.

Tack alla som har grattat och skrivit fina rader, blir rörd och känner mig så tacksam.