Mina fina

Ibiza har tränat på några dagar, vi lär känna varandra och provar vad som funkar och vad som måste läras in. Jag kommer fortsätta jobba henne från marken, speciellt med tömkörningen för att ha henne i rätt läge mentalt. Hon behöver trygga ramar men får inte känna sig låst, jag lär mig något av henne varenda dag. Hon är en fantastisk arbetsam individ och jag hoppas kunna ta fram hennes kapacitet någon dag i framtiden. Men just nu ser jag fram emot att vara hemma i "verkstan" och bara få lära känna henne. Det är inte likt någon annan häst jag nånsin suttit på, och då har jag ridit så många olika unghästar.... helt fantastisk. 


Molle har tränats lite på banan, gått ute i skogen och igår tömkörde jag honom med hjälp av min vän Annika. Han blev riktigt fin, och det roligaste av allt var att han trampade väldigt bra på töm, vilket gav mig mersmak. En gång i veckan hädanefter, jag måste lova mig själv att hålla det!

Här tränar vi självbärighet, ibland nästan släpper jag tygeln i överdrivelse att testa oss. Men han är fantastisk i stödet just nu, en lätt kontakt men tappar han bärigheten så smyger han sig på bettet och därifrån rider man tillbaka balansen och samlingen så hittar han tillbaka. Det handlar om millimetrar, som Emma säger. Underbara häst!! Som jag ibland underskattar. Ska jag sluta med!