Bilder från dagen

Ibiza har gått fredag-lördag och gick liknande pass, men idag var hon jättefin och då rider jag 4-5 minuter max, man behöver inte göra "allt" om dem sköter sig bra för blir dem trötta i huvudet men inte i kroppen så kan man stöta på patrull och det vill man undvika med känsliga hästar. Hon får börja med att springa av sig lite sedan kan vi börja samtala och ta halvhalter, jag får direkt den här strömkabeln från bettet till resten av kroppen, det är otroligt vilken fin känsla hon ger även om inte ens är stark eller helt på plats, men hon ger så mycket gratis av sig självt. 

Tillåmed så att jag kunde styra och kontrollera galoppen, rida ut i hörnen mera och vända på henne i balans. Lite skillnad på bara några få dagar/veckor. Imorgon ska hon få ridas ut i skogen och sedan smälta det 2 dagar. Jag är så kär, är så tacksam att jag får ha henne hos mig. Molle min Molle. I fredags morse red vi ut med Emma och Frisbee och lät hästarna sträcka ut, hoppa stockar och klättra. Så viktig träning när vi låter dem vila från allt vad samling är, bara ha kul och få röra musklerna utan att vi lägger oss i. ;) Idag var Molle fint på plats trots att han dagen innan busat med huvudet rakt upp i luften. Traven blev riktigt fin, vi gjorde inget annat än aktiverade via små små tempoväxlingar och renodlade dem minsta hjälperna, bara att fortsätta stärka på tills den dagen vi kan göra övergångar i alla sorters trav. (läs piaff, passage :D)

Galoppen var lite tafatt, jag hade tankarna lite iväg på annat och var inte så effektiv som jag borde varit i min ridning, men jag vet åtminstone varför. Han kämpade på och vi jobbade bara på att hitta uppåt och framåt knappen samtidigt. Han gör gärna det ena utan det andra! Men faktiskt så hittade vi något i vänstergaloppen äntligen. Höger är väldigt fin. Längtar tills vi ska ut och tävla igen!