Träningsdag

Igår hade vi träningar hela dagen i Vika med Dala Dressage teamet. Alla hade verkligen utvecklats och vi har filmat små snuttar på alla som ska sättas ihop till en liten film. Min träning var väldigt bra och vi fortsatte på samma spår. Det som jag försökt skriva om här med dem förändringar vi har gjort har varit en ökad böjning och mjukhet i insidan, speciellt i vänstersidan där det faktiskt handlar om att jag måste släppa balansen på vänstertygeln och ta halvhalterna på högersidan. Kanske inte så enkelt som det låter, men vi har jobbat så mycket med teknik och muskelminne och nu börjar det komma så smått. När vi har ändrat på detta har vi fått ändra på andra små bitar under tiden, och släppa vissa bitar. Så nu kommer vi snart kunna sätta ihop allt igen! 

Det som händer är att när jag får honom ännu mer på yttertygeln utan att fuskböja i innertygeln så blir han mjukare i sina sidor, ganaschen öppnar sig och jag får en ökad genomsläpplighet och harmoni i allt vi gör. Han blir riktigt mjuk och fin, allt med små lätta hjälper! Hästen gör ju bara det vi säger till dem om. Och jag måste renodla det jag förmedlar, för att jag vill bli bättre och göra allt med större kvalitet. Jag måste tajma när jag ska driva. Tajma när jag ska ta halvhalten. Inte bara ta dem och hoppas det blir rätt. Råka ta i tygeln vid fel tillfälle t ex. Så det är nästan bara det vi har tränat och nu har jag börjat få till känslan, härifrån ska vi återta jobbet med att kvicka till stegen och börja sätta det in i rörelser.

Jag har känt mig lite vilse och förvirrad vilket har märkts såå mycket på min sits. Så nu ska jag fokusera väldigt mycket på den så att jag kan sitta stabilt och inte hålla i mig i vänstertygeln. ;)