Jäkla vänstertygel

Vi tränar på! Fyfan det har varit några pass där jag kliat mig i huvudet. Skrev ju om att vi jobbat med att få med högerbak som han slängt lite utanför kroppen för det har varit lite drygt att ta med sig. När vi fått in de så har det smugit fram att jag hållt balansen lite i vänstertygeln, vilket vi jobbat massor med och nu bestämt oss för att verkligen ta itu med problemet. När då Molle måste plocka in sin högersida och inte ta sin balans på min vänsterhand så blir han lika förvirrad och lite sur faktiskt. Så nu jobbar vi bara med det, och som Emma sa: allting kommer falla på plats när det här gör det. Men det är så svårt, för det handlar om att få honom att driva lika med bägge bakbenen, och bära sig själv. Och det är just det, från att ha en häst som gärna släpper bettet, till att han nu får lite "panik" och vill lägga sig på, för att det är jobbigt att bära sig från sina bakben och över ryggen. Då får jag inte hjälpa och låta han ta balans i vä-tygeln, det har jag gjort omedvetet under en längre tid så nu får jag lära om mitt muskelminne och jag är mer förvirrad än nånsin, men när det blir rätt och han blir "rak", då känns de bättre än nånsin istället. Emma säger att vi kan fortsätta hela livet och smyghålla och balansera på vä-tygeln men då kommer kvaliten inte förbättras och vi kommer alltid ha den där oliksidigheten som syns mer när vi gör svåra saker som piruetter, bytesserierna m.m. Och jag vill ju lära mig och bli bättre, jag kan det ju inte för jag har inte lärt mig det ännu, så måste jag tänka när mina tankar kommer att jag vill vara bäst på allt på första försöket. ;)

Vi ska kämpa på med det här, igår var han så fin så fin. Men om det tjorvar så tänker jag kolla upp honom, om han är överansträngd eller har kompenserat med vä bak till exempel. Så det inte blir någon skada på honom. Jag vill ju att han ska ha rätt förutsättningar att kunna göra rätt för sig! 

 
#1 - - Caroline:

Gud vad skönt känner jag när jag läser det här, inte bara jag som trasslar med ett bakben som skapar strul i ena tygeln! Inte för att jag vill att du ska ha problem, utan bara att jag inte känner mig ensam nu om detta.
Jag tragglar och tragglar för att få med mig höger bakben så jag får in ett ärligt stöd på vänstertygeln, när jag får det där jämna suget så är känslan M A G I S K!!! :D
Men känns inte så lätt alla dagar :( men att det kommer ge betalning i framtiden hoppas jag verkligen :)

Svar: Kämpa på! Jag har honom mer i vänster än i höger, så jag får sonika släppa vänstertygeln och rida bara med höger! Snacka om att man känner sig som en nybörjare! :D
Elin Haglöf