Het och laddad

Igår red jag ut för att byta miljö och landa lite efter träningsdagen i fredags. Jobbade dock konsekvent vidare med vår nya teknik, för att hela tiden i alla situationer inte falla tillbaka i gamla mönster. Molle spänner sig = jag tar i vänstertygeln, Molle är lite het = jag tar i vänstertygeln. Det sitter såklart i oss båda två, jag har ju lärt honom det här. Men redan från start kändes det annorlunda. Känslan av att jag faktiskt hade en till motor under mig! Och jäklar, vad han kände sig annorlunda. När jag nu tillåter bägge sidor att jobba lika mycket så blev det så hett att rida, han var superhet och känslig. Jag tog tillfället i akt att jobba kvicka steg, och jag behövde inte ens klicka igång piaffen utan kunde bara ta halvhalterna och sitta i det, stämma av, känna efter. 

Han piaffade fram på grusvägen, och efter det må ni tro han travade. Jag har aldrig känt han sån, och jag vet att han KAN trava... Nu kunde han tydligen lite till haha. Att hantera den energin, det blir kanske nästa svåra period? Det ser jag fram emot isåfall. ;)

Idag ska jag till ridhuset och stämma av lite. Repetera lite teknik, sätta den in i tempoväxlingar, kvicka steg och lite öppnor. Längtar!

Ur en fin halvpiruett.