Ekonomi

Jag har nog aldrig skrivit mina tankar om ekonomi i hästsporten här på bloggen. Som många andra kämpar man på med att kunna ha sin häst, betala tävlingar och allt därtill, jobbar heltid och jag lägger även på att jag försöker hjälpa Emma så mycket jag kan med hennes verksamhet (sköta stallpass, hjälpa henne med unghästar, rida dem jag kan, följa med på tävling m.m.) för att jag ska kunna träna så mycket som möjligt. Ändå skulle jag vilja träna mera. För mig är det inte självklart att kunna åka iväg på meetings eller tävlingar långt borta, att betala 1500 för en boxplats en helg är sjukt mycket pengar! 

Målet är att klara hästarna och det jag vill tävla på min lön från heltidsjobbet. Det innebär att jag kommer få slita mer för att få ihop livet, många gånger när jag försvinner från bloggen är det helt enkelt för att livet består av häst-jobb-äta-sova-upprepa! Och det är inget som gör mig ledsen, tvärtom, jag har det såhär för att jag mår bra och utvecklas som människa av att leva det liv jag gör, jag känner mig fylld och glad. Men såklart är det så att man kommer längre med mer pengar. Det går inte att sticka under stolen med att man kan köpa bättre hästmaterial, man kan åka på tävlingar för att träna utan att tänka och vända på kronorna, kanske kan man betala sin tränare för att följa med, man har en lastbil man bor i o.s.v. Men det går ju inte att fastna i allt man inte har eller inte kan. 

Jag får leva det hästliv jag kan i min situation! Och då är att vara på sociala medier en öppning för samarbeten som kan leda till sponsring av vissa tävlingsutgifter eller insättning på tdb. Det är inte heller något man ska skämmas för. Jag är jättestolt över det jag bygger upp kring min satsning på sociala medier, jag berättar om både med- och motgångar samt får så många härliga tillrop att vi inspirerar dem som är som oss, som köpt häst för några tusenlappar och sedan utvecklat dem på egen hand. Vi vet ju att det går med hårt jobb! 
Jag betalar och har alltid betalat allt kring mina hästar på egen hand. Det är tufft, men det går! 

Hur ser det ut för er?

 
#1 - - Erika Pettersson:

Det är tufft som tusan ekonomiskt, men du verka eha glöden att kämpa dig framåt! 😊