Veckans ridning

Ett riktigt bra lösgjörande pass i måndags där han var jättefin, följt av en check på tisdagen, träning på onsdagen där vi bara red i joggform och i galoppen jobbade vi vidare med branta slutor = mer böjning. Man måste kunna böja hästen, inte halsen. Jättebra kändes det och väldigt väldigt lösgörande för bogarna. Jobbade vidare med galopp på volt där vi jobbar med att hitta flow och energi i den samlade galoppen på böjt spår, utan att han laddar för vändning. Rakt fram fungerar det fint, men svårare böjd då jag tappar ut en hov här och där. Kommer med mer styrka!

I traven kollade vi skolorna och hittade nya verktyg i slutorna. Allt måste gå lite i taget, jag är helt trygg med att inte göra en korrekt sluta, under vägen dit. Man kan inte kasta sig in i det perfekta slutmålet utan måste bygga sina byggstenar på vägen dit. Fungerar inte bjudningen, jobba med den. Fungerar inte sidförande, jobba med den. Fungerar inte linjen, ja ni förstår... Nu börjar vi kunna rida riktiga slutor, inte omställd skänkelvikning haha!


Igår red vi i månskenet och jobbade bara med skritten, som jag har tappat bort senaste veckorna. Jag tog min tid, halt-skritt, få med mig bakbenen utan att han lägger sig på eller älgar, upprepa lugnt och han var såå såå fin. Jag kortade upp skritten rejält där han ska fortsätta marschera under sig, och det är en känsla som man bara önskar alla fick uppleva. När man sitter på bakbenen, och jag varierade med att därifrån länga ut till en mellan eller ökad skritt och varannan gång piaffade vi. Han svarade så fint och det kändes magiskt där i mörkret, med bara månen som lampa, barbacka med min fina vän. Vi kan dansa tillsammans! Travade och galopperade också och det kändes ju så bra tack vare att han verkligen var ihop över ryggen.