Tre roliga dagar

I onsdags var det träning för Emma där vi i galoppen jobbade med nya linjerna ur B5:an. Då jag gärna red Molle lite som en ostkrok åt höger blev vänsterbytena inte raka, och inte riktigt rena. För att få räta på problemet red vi byten på volt, där det helt enkelt är omöjligt att genomföra utan att ha hästen ihopriden i bägge sidor. Efter det blev det mycket lättare att rida och styra öht. I traven kändes han lite matt så vi red bara tempoväxlingar, vi vet att han kan trava, idag fick bli bara samspel och leka lite fram och tillbaka, växlade mellan att susa fram från skritt och trampa igång. Han börjar bli riktigt på hjälperna där.

Igår var jag till min gamla hopptränare och vi hoppade tillsammans. Om jag är ensam bygger jag inte fram tillräckligt mycket för att det ska få kallas hoppning. :P Han var iaf alert och stark, han hoppar märkbart bättre nu. Han ville ligga lite mot högerhjälperna i en serie där jag fick rida rakt fram mot väggen ochj nästan tänka vänstersväng för att han skulle lära sig att akta sig för högerskänkeln. Vi bytte hästar så jag fick hoppa hennes några språng och hon hoppade Molle, nyttigt och roligt! 

Och idag filmade vi lite på Molle till vår vlogg-serie på Dala Dressage. Emma fick rida, dels ville hon sen tror jag faktiskt inte att varken Malin eller Emma kan använda filmkameran så jag blir liksom förbestämd kameraman! Haha men Emma visade hur vi tränar en individ som min Molle. Han var fin och hon kände bara av lite i galopp och traven, kul när hon sitter upp och kan ge feedback. Nu har Molle en härlig självbärhet och kontakten är så härlig! Gummisnodden går genom både häst och ryttare nuförtiden.