Solig helg

Efter lite longering och jobb i lång och låg form så var det träning för Emma i två dagar. Igår var han inte på plats utan kändes lite oriden, helt förståeligt. Vi jobbade bara med att plocka ihop alla delar och nu jobbar vi in kroppen ännu mer på plats. Och det blir ett jobbigt skede, då vi kräver mer böjning i hans kropp och då vill han innan han är stark, släppa ut ett bakben eller en bog här och där, eller t ex försöka göra sig rakare igen. Så nu får vi jobba mot vår nästa gräns, där vi ska kunna hålla ihop oss ännu ett snäpp. Jag är så glad att jag har Emma som jobbar med dessa detaljer, där hon försöker förklara så att man förstår. Jag är också glad att jag lärt mig så mycket så jag också fattar denna detaljnivå, om ni förstår vad jag menar.

I galoppen tittade vi bara på volter, där han måste gå med mer böjning men behålla kvaliten i galoppen ändå. Detta är ett jobb som kräver några år till, styrka och smidighet. I ena varvet får jag jobba lite med att flytta ut bakdelen och ställa ut samtidigt, för att jobba in yttersidan för att kunna vända till insidan. I det andra varvet får jag jobba med att placera framdelen efter bakdelen lite så han kan galoppera rent genom hela det böjda spåret, och inte häva sig i insidan.

I traven jobbade vi på åttvolter där jag gjorde samma sak som i galoppen. Tills idag hade det gett resultat redan, där han var mycket lydigare och på plats från start, så jag fick börja med att rida programlinjer och rida in bakbenen ordentligt så jag inte tappar det bara för jag tränar program. Han gjorde jättelydiga byten, men lite platt, då vi var på ridbanan och jag tror han inte är 100% säker på underlaget. Fortsatte med att verkligen hålla ihop ytter och inner på böjda spår i mindre volter utan att tappa rytm eller kvalitet i galoppen. Svårt, men måste jobbas på just nu. 

I traven kollade vi öppna-slutor från B5:an och när vi ska få vänsterbogen lite mer på plats så låser det sig lite, så vi fick försöka luska oss runt det genom olika tricks. Han provade att hänga lite i bettet, då får jag bara vara snabb att lätta av så han inget har att hänga i. Det gäller att hela tiden ligga steget före och försöka hinna rida rätt innan det blir fel, hur lätt nu det verkar. Jag ska iaf jobba på med detta, då jag antagligen har tappat ut ytterbogen i mina försök att lösgjöra högersidan.

Han är dock fin att rida, nu ska vi ner i en svacka sedan ska vi ta oss upp igen!

 
#1 - - Anonym:

Varför ska Emma sälja Coco?

Svar: Hej! Det får du fråga Emma om :)
Elin Haglöf