Nyårsridning

På nyårsafton var jag och Molle ute i skogen och galopperade, han gjorde byten i varje och piaff som om han aldrig gjort något annat på barrstigarna runt sommarstugorna. Jag red Ellie på banan och satt upp på Coco också, man ska ta sina chanser att rida andra när man kan och har tid. Igår hade det däremot fryst ihop igen, det svänger verkligen snabbt! Banan fryst, jag åkte till ridhuset och under tiden jag red hade det kommit 3 cm snö så vägen hem var inte rolig! 

Igår var han lite loj. Jag förstår till 100% att han inte kan ge allt varje dag, men han försökte släppa ryggen och höja upp halsen och hålla balans på istället för på sina bakben. Då blir han lite att han bara tar sig uppåt men inte framåt. Så nästa pass blir en ta-igenom-pass. Det betyder att jag jobbar med vårat problem, antagligen blir det mest övergångar skritt-trav där han ska suga tag som ett tåg på räls framåt, inte trampa igång. Som jag alltid sagt, man måste blanda om det ska bli läckert, han måste få vara lika säker på impulsen från mig vad den betyder vid varje tillfälle, jag försöker verkligen ha disciplin på mig själv och tänka att jag driver olika beroende på vad jag vill. Som i passagen ska jag ta bak skänkeln och driva lite vartannat bakben i taget, i traven framåt vill jag ha en kvick touch fram, i trampet vill jag bara starta och sedan ta halvhalter. Det måste vi träna varje dag, kommunikationen oss emellan alltså. När han vill komma upp med halsen lite så blir han att vagga lite, för då kompenserar han med sina bakben genom att kliva dem lite utanför magen istället för inunder. Då blir siluetten att formen är bra, men bakbenen fuskar. Och så blir det ryttaren som får göra jobbet för då börjar det svaja lite. När han kliver in med bak och bär upp sig så vinklas alla leder baktill och bakdelen sänks, ryggen höjs, "bakre" magen sänks på ett vis, bogen kommer upp och halsen välver sig mellan bogarna. Haha.... Vad de låter roligt. 

Idag blir det lugnt, han har gått bra senaste dagarna. Vi måste ge det tid, för jag känner att vi börjar befästa det här och då blir vi kvar i denna period där det kommer kämpas lite med styrkan för att sedan komma framåt ännu mer. Så man måste se glädje och ha tålamod även i dessa perioder! :)

 
Mina älskade stövlar! Bästa jag har haft (har inte haft så många hahah) Petrie Sublime.