Lördag och inte ett bekymmer


Mitt skrittpass gav verkligen massor, idag var Molle ihop från start och jag kunde bara fokusera på att rida in bakbenen kvickare, han var framme för benen från start. Han var pigg och fin, lite spänd för vi var 4 hästar samtidigt som han tycker är lite konstigt, men bra att vi får träna på det. Det måste bara funka ändå ju! Nu var han mycket mer ihop, som vi har jobbat på i veckan. Då kommer han både framåt och uppåt, och inte bara det ena. Hade känslan att han bara tryckte på så jag fick styra och bara göra halvhalter, underbar känsla.

I traven kollade jag lite skritt-halt för att få in mina bakben, sedan några tramp, sedan några skritt-trav där han ska susa iväg som tåget, så från traven gick jag ner till trampkänslan igen för att utveckla metoden och förnya lite. Han var så fin! Så många växlar, från trampa på stället till elastiska längningar, jag kunde knappt sitta ner. Övar på att spänna magen men slappna av i allt annat, svårare än man tror. Ju mer bål jag använder desto finare blir all hjälpgivning då vi sitter "ihop" när jag sitter korrekt. Lade ner till en rund längre form och red skolor längs långsidorna, både rättvända och förvända skolor där han helt lösgjord bara trampade på genom kroppen, superfin i handen, avslappnad och helt med mig i huvudet. Underbara häst, vad han gör mig glad och varm i hjärtat.

 
Skyndade oss hem för mamma hade gjort både lunch och efterrätt till alla i stallet, så blev en superhärlig eftermiddag i solen med -8 och alla i gänget var med. Livet små gyllene stunder, dem minnena man sparar och tar fram en grå dag. Livet är på topp! Hårt jobb lönar sig, jag känner energin kommer strömmandes från alla håll just nu, det gäller att ta vara på chanserna man får! Kram till er.