Aha

Molle gick ett pass i ridhuset i söndags, han var väldigt fin och tog alla små halvhalter, jag försökte tänka att jag skulle vara mycket kvickare i min ridning, inte själv bli passiv på fel sätt, utan verkligen fokus hela tiden. Han börjar göra väldigt fina längningar där jag kan fortsätta ta halvhalter och sätta honom mer, vilket gör att han också kan länga ut steget istället för att få symaskinsgången ännu snabbare bara. Skolorna var fina, så jag red programdelar. Tänkte bara på min ridning, så jag ej skulle hamna i Barbie-läget utan rida precis som vanligt. Han var fin!

Galoppen var härlig och framåt, jag behövde bara ta halvhalterna. Han hoppade i torsdags och det kändes som att det satt i, den här lilla busigheten han får.

Igår joggade jag på banan och red bara lösgjörande inför dagens träning. Första gången denna vinter som han kunde galoppera ordentligt på banan, nu är det riktigt bra fäste i den och då är han inte lite osäker som han kan vara, och då travar jag hellre endast. Men nu gick det att rida tempoväxlingar i galopp och jag tog faktiskt upp formen lite i galoppen, jag brukar alltid alltid sträva efter att han ska orka galoppera i den lägre rundare formen men tänkte lite hur Emma red han och vad Patrik sa i filmen och så tog jag upp honom ett snäpp istället för att kräva den lägre formen och då fick jag mycket mer galopp i honom och balans. Jag vet att Molles svåraste är att galoppera rent och balanserat i den låga formen, och jag lägger alltid ner honom emellanåt, men nu ska jag faktiskt fortsätta våga ta upp istället för jag hittade på något här, en känsla som jag vill utveckla. Och han talade ju tydligt om att det var trevligare. 

Ikväll är det träning, längtar! :)

 
Jag fick världens bästa present igår, mamma köpte de vinterfodrade stövlarna som Emma hade köpt men hon trivdes inte i dem, och jag älskar dem! Så jag fick dem i för tidig present, tänker använda dem ända tills det blir vår och svetten rinner igen. Tack mamma!

 
#1 - - JenniferDressage.se:

Vilken grym present, så snygga stövlar! 😍