Skitridning

Nej idag gick det inge vidare att rida. Galoppen har jag lättare att hitta ur "skitkänslan" då jag använder mig mycket av enkla byten för att få ihop och kontrollera varje steg. Där kändes han väldigt fin emellanåt. Men i traven blir det bara av och på, där jag vill aktivera bakbenen men hinner inte lätta av i rätt sekund och så blir han att hänga sig på bettet istället för att bli kvick. När han inte lyssnar "rätt" på skänkeln så tappar jag allt. Malin hjälpte mig på slutet med att kvicka upp honom genom att smacka från backen för han stänger liksom av mig lite, och då fick vi tillbaka "min vanliga" Molle, travade bara något varv när han kändes fantastisk istället men gav mig direkt och berömde. Det blir alltid såhär när han har haft lite semester, han ska ridas ordentligt om så bara i 5 minuter för att ha sin arbetsmoral. ;) (Missförstå mig rätt)

Så imorgon kommer det säkert att kännas bättre, nu glömmer vi det här passet och sover på saken. Både jag och Molle. :)

 

Djupvågsbehandling

Molle fick djupvågsmassage i fredags och jag sände det live på instagram, var jätteroligt att testa. Han behövde hjälp med att få in sin vänsterbog, precis det som känts nu på slutet. Han fick lite träningsvärk efter behandlingen och har joggat två dagar men vilar idag, ska rida på igen imorgon kväll så jag tror han kommer kännas fantastisk då.
 
Molle kommer få massage regelbundet detta år då jag gått ihop i ett samarbete med Lotta Tellner som ger djupvågsbehandlingen. Hon gör inte bara massagen, utan hjälper mig känna igenom leder och bogar, knän. Ger mig stretchövningar, allt för att Molle ska fortsätta hålla så bra i den hårda träningen som han går nu. Inte trodde jag väl att lilla jag skulle ha en häst på den här nivån? Som faktiskt utför svåra rörelser rätt enkelt, inte med den bästa kvaliten men med styrka och korrekthet. Att stretcha och massera för att underhålla har blivit en självklarhet nu när det är muskler överallt. För nästan exakt ett år sedan skrev jag ett inlägg där jag berättade att jag aldrig hållt på med varken nånting sådant eller liniment. Nu är jag noggrannare än någonsin och vill ligga steget före om han känns stel eller ojämn någonstans.

Sitter och kollar på Intermediaire 2 i Danmark. Danskarna rider så jäkla bra! Hästarna har tryck, power, energi och är ihop och väldigt lyhörda. Dem "har något att rida på" så att säga. Då ser det enkelt ut. Inte tungt eller långsamt. Verkligen min sorts inspiration! 

 

Sitsträning

Träning för Emma igår och började med galoppen som var fin, uppe och energisk! Värmde med att rida lite skänkelvikning-sluta där jag ställde om utifall jag behövde, snart var sidorna på plats och jag red linjerna ur B5:an, härligt att känna att han var tryggare i dem nu än sist då han var överraskad nästan hur matte svängde runt. I traven bestämde vi oss för att sitsträna mig och rida utan stigbyglar, det var länge sen och väldigt välbehövligt. Men då fick jag lite problem på vägen, för jag måste verkligen jobba upp min egna bålstyrka och magmusklerna för att orka sitta kvar lodrät och inte hamna i bakvikt, lära mig att därifrån släppa ner benen. Jag måste säkert stretcha ut låren också för att inte få den där spänningen/krampen när jag verkligen sitter rakt. Och därifrån ska man inverka rätt och kvickt, puh! Hard work work. Bara att jobba på. Molle försökte verkligen lyssna på allt, och det är som Emma säger, nu påverkar vi centimetrar! Det är så roligt att jobba med honom nu, igår fick vi t ex ta upp formen och länga fram den över tygeln för att riktigt komma igenom med vänsterböjningen. Jättebra och härligt att få lyfta formen på en häst som vi fått jobba så mycket tvärtom med. Nu ska nästa comfortzone utmanas helt enkelt. :)