Programmera om ett muskelminne

Idag red jag i ridhuset. Jag har börjat rida med en rem på höger D-ring som jag kan hålla min högerhand i, för jag har svårt att få Molle riktigt ärligt att komma till stöd där, helt enkelt för att jag släpper honom och ber honom komma mer till vänster, men nu försöker jag komma till bukt med det. Det är en viktig nyckel då vi börjar skåla ur ganaschen mer och vill ha ännu ett snäpp upp på nivån av lösgjordhet. Om man tänker tillbaka ett år hur man tyckte han kändes då när han var "lösgjord" och så tänker man idag.. haha tänk om 5 år till!

Det är också viktigt för mig för ibland att hålla i remmen för då är jag extra noga med att verkligen rida fram till handen varje gång, istället för att ta handen bakåt i tygeltag. Det måste börja med att hästen kliver in under sig innan det går att fånga upp i kontakten!

Har ni några små tics som ni jobbar med?

Jag jobbade bara med ridbarheten idag, helt enkelt tempoväxlingar, böjning, rakriktning och att det skulle kännas lika åt båda håll. Enkla byten är bra i vä-varvet för då hittar jag bakbenen, i hö-varvet är det rätt trevligt att rida måste jag säga.