Nya hästen

Igår anlände den nya hästen till gården, ett fyraårigt sto e: Apache u: Topic ue: Goodtimes. Topic är ett sto, som jag förstått det, har alla utmärkelser ett sto kan få, både som presterat själv och som har presterande avkommor. En toppen stolinje! Hästen heter Ibiza och är än så länge bara inriden, jag kommer fokusera först och främst på att lära känna henne, i ridningen behöver vi fokusera på att hitta en kontakt med varandra innan vi går vidare med utbildningen. Hon kommer från Holland och har mycket nerv, men målet är att ha en häst som är stensäker från marken och den där mixen av energi och avspänning när jag rider! Hoppas ni vill följa vår resa tillsammans. 

 

Molle fick gå ett till pass på banan igår, vi kom över vår tröskel äntligen, nu känns det nära innan det klickar i ordentligt igen. Fick honom att gå genom kroppen men vara kvar hos mig, ni vet när hela halsen blir dubbelt så bred och han håller ihop sig själv. Då fungerar ju allt annat, som ni vet. Idag ska han få klättra lite i skogen och inte ha så höga krav, så han orkar köra på nytt imorgon. 

 

Jag tog hjälp av en graman på Molle, för att kunna renodla skänkeln utan att han gav sig iväg och jag blir hängandes i tygeln istället.

#1 - - Sofia:

Vad roligt med en ny häst, lycka till med henne :)

#2 - - Erika Pettersson:

Spännande! Mwn du kommer behålla molle väl? 😃

Svar: Såklart! Ibiza är en påläggskalv kan man säga 😊
Elin Haglöf